Tusgen

Hvordan hjerteproblemer kan påvirke dit sexliv

Hjerte-kar-sygdom rører næsten alles liv på en eller anden måde. Måske du forsøger at sænke dit blodtryk eller kolesterol niveauer. Måske har du passet en forælder efter en hjerteanfald. Eller hvis du ligesom millioner af mennesker, sygdommen kan endda forstyrre dit kærlighedsliv.

Hjertesygdomme og erektil dysfunktion (ED)-den manglende evne for en mand at opnå eller opretholde en erektion til samleje-aktien en meget tæt tilknytning til. Faktisk er erektil dysfunktion nu betragtes som en hovedsagelig karsygdom. Mere end 70 procent af erektil dysfunktion tilfælde menes at være forårsaget af vaskulære sygdomme og diabetes.

Det kardiovaskulære / ed link

De risikofaktorer, der kan føre til hjerte-kar-sygdom er de samme faktorer, der kan forårsage erektil dysfunktion. Dem, der kan forebygges eller modificeret omfatter:

Alle disse faktorer kan bidrage til opbygning af plak i arterierne. Dette begrænser blodgennemstrømningen ikke kun i de arterier, der fører til hjertet, men i dem, der fører til penis samt. Og når blodtilførslen er begrænset, at få og opretholde en erektion er mere vanskeligt.

erektil dysfunktion kan forudsige hjerteproblemer

Hvis du har hjerte-kar-problemer, er du mere tilbøjelige til at udvikle erektil dysfunktion. Men efter at have erektil dysfunktion kan også tjene som en tidlig advarsel tegn på hjerteproblemer. Problemer i soveværelset opstår ofte år, før andre tegn på hjerte-kar-sygdom eksisterer. Hvorfor?

Arterierne i penis er meget mindre end dem, der fører til hjerte og andre områder af kroppen. Som et resultat, er virkningerne af forsnævrede arterier først oplevet i penis. Det er derfor, en mand kan have erektil dysfunktion før andre tegn på hjertesygdomme forekomme.

Behandling til forbedring af erektil dysfunktion

For at reducere din risiko for hjerteproblemer, er det vigtigt at leve en sund livsstil. Foretage livsstilsændringer såsom at spise en sundere kost, få regelmæssig motion, og rygestop kan bidrage til at mindske sværhedsgraden af ​​erektil dysfunktion eller forhindre det i at blive værre.

Men hvis dine arterier allerede beskadiget, kan du brug for behandling for at forbedre din seksuelle funktion. Her er et par muligheder:

  • Oral medicin bidrage til at forbedre penis svar på seksuel stimulation. De virker ved at øge effekten af ​​nitrogenoxid, et kemikalie, der slapper musklerne i penis til at tillade øget blodgennemstrømning.

  • Injicerbar medicin udløse en øjeblikkelig erektion, hvilket får penis til at blive engorged med blod ved at udvide blodkarrene. Medicin injiceres i urinrøret med en applikator.

  • Vakuumanordninger er manuelle pumper, der forårsager en erektion ved at trække blod ind i penis kamre. Dette engorges og udvider penis.

  • Kirurgi kan bruges til at implantere en anordning til at skabe en erektion. Eller, kan det hjælpe rekonstruere arterier, der forhindrer én.

Bundlinjen? Ligesom du ville se en læge for andre medicinske problemer, tale med din læge, hvis du har erektil dysfunktion. Behandling dette problem kan gøre for en bedre sex liv og et sundere hjerte.