Tusgen

Addisons sygdom: behandlinger

Hvordan er Addisons sygdom behandles?

Der er ingen kur, når dine binyrer er beskadiget til det punkt, Addisons sygdom udvikler sig. Imidlertid kan symptomerne på Addisons sygdom styres ved at erstatte de hormoner, dine binyrer ikke længere kan gøre. Denne medicin terapi vil sandsynligvis være behov for hele dit liv.

Når dine binyrer ikke kan lave cortisol, kan det blive erstattet med et syntetisk glukokortikoid, såsom dexamethason (Decadron), hydrocortison (Cortef) eller prednison (Deltasone). Hvis dine aldosteronniveau er også lav, kan du få en mineralocorticoid kaldet fludrocortison (Florinef).

Det er ekstremt vigtigt ikke at springe nogen doser af din medicin. Manglende doser kan føre til livstruende situationer. Det er også vigtigt at kontakte din læge, hvis du har nogen ekstra stress i dit liv, enten på grund af sygdom eller psykisk stress, herunder:

 • Angst og frygt

 • Dehydrering

 • Sygdom

 • Infektion

 • Skade

 • Trauma

Din sundhedspleje udbyder kan være nødvendigt at justere dosis af din medicin til at hjælpe din krop håndtere disse typer af påvirkninger. Du må ikke ændre den mængde medicin, du tager, uden først at tale med din sundhedspleje udbyder.

Addisonian krise eller binyrebarkinsufficiens

En Addisonian krise eller binyrebarkinsufficiens er en livstruende sygdom, der kræver øjeblikkelig lægehjælp. Standard behandling består af intravenøs glukokortikoider, store mængder af intravenøst ​​saltvand med dextrose (sukker), og blodtryk support.

Mennesker med Addisons sygdom er ofte lært at give sig selv en nødsituation injektion af hydrocortison, når de oplever symptomer på en Addisonian krise. Symptomer på en Addisonian krise omfatter mavesmerter, åndedrætsbesvær, lavt blodtryk, og ændret bevidsthed. Symptomer på lavt blodtryk kan omfatte sløret syn, forvirring, svimmelhed, besvimelse, svimmelhed, søvnighed, og svaghed. Hvis du har adgang til denne nødsituation injektion, administrere lægemidlet og straks søge lægehjælp (ring 911).

Det er vigtigt at bære medicinsk identifikation, såsom en medicinsk id-kort, der viser Addisons sygdom og den medicin, du tager for at kontrollere din sygdom. Det kan også være nyttigt at bære en Medic-Alert tag til at advare sundhedspersonale om din sygdom.

Hvad er de potentielle komplikationer af Addisons sygdom?

Komplikationer af Addisons sygdom omfatter Addisonian krise (binyrebarkinsufficiens), hvor en person har kritisk lave niveauer af cortisol resulterer i lavt blodtryk og andre livstruende problemer. Desuden kan en livstruende situation, udvikle sig, hvis du tager for lidt eller for meget udskiftning hormon medicin. Disse komplikationer kan være alvorlige og endda livstruende.

Du kan bedst behandle Addisons sygdom og sænke din risiko for komplikationer ved at tage din medicin nøjagtigt som anvist, og efter behandlingen plan du og din læge design specielt til dig. Du kan også hjælpe med at undgå komplikationer ved at tale med din læge, hvis du udvikler dehydrering, sygdom, infektion, skade, traumer eller andre usædvanlige stress.

Komplikationer kan også udvikle sig fra en beslægtet eller underliggende sygdom, lidelse eller sygdom, herunder:

 • Kronisk thyroiditis eller Hashimotos sygdom

 • Diabetes

 • Hypoparathyroidism

 • Ovarie eller testikelinsufficiens

 • Perniciøs anæmi

 • Tyreotoksikose

INDLEDNING

Hvad er Addisons sygdom?

Addisons sygdom, også kaldet primær binyreinsufficiens, opstår, når binyrerne ikke er i stand til at producere nok hormoner, der er nødvendige for en række forskellige processer i kroppen. Skader på din binyrerne er den mest almindelige årsag til Addisons sygdom. Selvom de nuværende statistikker ikke er tilgængelige, er Addisons sygdom betragtes som en sjælden sygdom, der påvirker den... Læs mere om introduktion Addisons sygdom

Symptomer

Hvad er symptomerne på Addisons sygdom?

Symptomer på Addisons sygdom begynder normalt gradvist og kan blive overset, fordi de fremskridt langsomt. Ofte vil en stressende begivenhed, såsom en ulykke eller sygdom, forårsage symptomer forværres og fremskridt hurtigere. De mest almindelige symptomer på Addisons sygdom omfatter træthed, svaghed, tab af appetit, og utilsigtet vægttab. Andre symptomer kan påvirke fordøjelseskanalen, åndedrætssystemet, nervesystemet, reproduktive system, kardiovaskulære system, eller integumentary systemet (hud og væv).... Læs mere om Addisons sygdom symptomer

ÅRSAGER

Hvad er årsagen til Addisons sygdom?

Addisons sygdom er forårsaget af skader, ødelæggelse eller fejlfunktion af binyrerne. Dine binyrerne er placeret lige over nyrerne og er ansvarlige for at producere forskellige hormoner. Disse hormoner er ansvarlige for at regulere kroppens stress respons, energibehov, immunforsvaret, salt og vand balance, og seksuelle udvikling. Når dine binyrer er beskadiget eller ødelagt, din krop ikke længere har nok af disse hormoner og negative symptomer opstår.... Læs mere om Addisons sygdom årsager

Flere artikler