Tusgen

Anatomi af livmoderen

Livmoderen er en del af den kvindelige reproduktive system. Du kan kende det som livmoderen. Livmoderen er normalt pæreformet og på størrelse med en knytnæve. Det er i dit bækken område, mellem din blære og din endetarm. På toppen af ​​hver side af din livmoder er forbindelser til dine æggeledere. Den anden side af dine æggeledere tillægger dine æggestokke. Bunden af ​​livmoderen kaldes livmoderhalsen. Det forbinder livmoderen til din vagina. Livmoderen væg har tre lag.

  • Endometrium, den indvendige foring

  • Myometrium, det midterste muskellag

  • Serosa det ydre glatte lag

Normalt hver måned din æggestok dråber et æg i æggelederne. Din endometriet er også at få tykkere som forberedelse til at modtage et befrugtet æg. Hvis ægget ikke er befrugtet, det kommer ud af livmoderen gennem skeden og dit Livmoderslimhinden er udgydt som din menstruation. Men hvis ægget forbinder med en mandlig sædcelle det befrugtede æg tillægger endometriet. Livmoderen beskytter den voksende fosteret under graviditeten. I løbet af arbejdskraft, myometrium med til at skubbe barnet ud gennem livmoderhalsen. Den glatte serosa gør det nemt for livmoderen til at bevæge sig i bækkenet efter behov.

Den kvindelige hormoner østrogen og progesteron er ansvarlige for at opretholde denne sunde proces. Dine æggestokke gør de fleste af disse hormoner.