Tusgen

Andre behandlinger for brystkræft

Der er flere andre forskellige typer af behandling for brystkræft, som vi vil give en kort oversigt. Heriblandt:

 • Hormonbehandling - Hormonbehandling bruges til at forhindre vækst, spredning og tilbagefald af brystkræft. Den kvindelige hormon kaldet østrogen kan øge væksten af brystkræft celler i nogle kvinder. Hormoner er kemikalier, der produceres af kirtler, såsom æggestokke og testikler. Hormoner hjælpe nogle typer af kræftceller til at vokse, såsom visse brystkræft og prostatakræft. Hormonbehandling kan overvejes til kvinder, hvis brystkræft testes positive for østrogen eller progesteron receptorer.

  Et hormon receptor test måler mængden af ​​visse proteiner (kaldet hormonreceptorer) i kræftvæv. Hormoner (såsom østrogen og progesteron, der naturligt forekommer i kroppen) kan knytte til disse proteiner. Hvis testen er positiv, det indikerer, at hormonet sandsynligvis hjælper kræftcellerne til at vokse. I dette tilfælde kan der gives hormonbehandling til at blokere den måde hormon fungerer, og hjælper med at holde hormon binde til receptorer på kræftcellerne. Hvis testen er negativ, er det hormon ikke påvirke væksten af ​​kræftceller, og kan gives andre kræftbehandlinger.

  Altid drøfte resultaterne af hormonreceptoren testen med din læge.

  En antiøstrogen medicin ofte anvendes, kaldet tamoxifen (Nolvadex ®), blokerer virkningerne af østrogen på væksten af ​​kræftceller i brystvæv. Men tamoxifen ikke stoppe produktionen af ​​østrogen. Bivirkninger, der kan opstå, når du tager tamoxifen omfatter hedeture, kvalme eller opkastning, vaginal spotting, træthed, hovedpine og hududslæt.

  Tager tamoxifen øger også risikoen for endometriecancer (kræft i livmoderslimhinden) og livmoder sarkom (cancer involverer muskuløse væg af livmoderen). Der er også en lille risiko for blodpropper og slagtilfælde.

  En anden antiøstrogen stof bruges til brystkræft forebyggelse, kaldet Raloxifen ®, ikke anbefales til kvinder, der allerede er blevet diagnosticeret med brystkræft.

  Lægemidler kaldet aromatasehæmmere bruges til at forhindre en gentagelse af brystkræft hos postmenopausale kvinder. Disse stoffer, anastrozol (Arimidex ®), exemestane (Aromasin ®), og letrozol (Femar ®), forhindre østrogen produktion. Mulige bivirkninger af disse lægemidler omfatter osteoporose eller knoglebrud.

  Et andet lægemiddel for tilbagevendende brystkræft er fulvestrant (Faslodex ®). Også godkendt af FDA, dette stof eliminerer østrogenreceptoren snarere end at blokere den som det er tilfældet med tamoxifen, letrozol, exemestan eller anastrozol. Dette stof er brugt efter forudgående antiøstrogen terapi. Bivirkninger for fulvestrant omfatter hedeture, mild kvalme og træthed.

  Et andet middel til at stoppe produktionen af østrogen er brugen af kirurgisk fjernelse af æggestokkene hos kvinder, der ikke har været igennem overgangsalderen. Denne operation kaldes en ooforektomi og det fjerner den vigtigste kilde til østrogen.

 • Adjuverende behandling - Adjuverende terapi er terapi givet efter den primære behandling - som regel operation for at fjerne kræft - for at reducere risikoen for kræft spreder sig eller tilbagevendende. Den adjuverende behandling kan være stråling, kemoterapi eller hormonbehandling. Når en terapi gives før den primære behandling, kaldes det neoadjuverende terapi.

 • Biologisk behandling - Biologisk terapi bruger kroppens egne materialer, eller dem, der foretages i et laboratorium, for at hjælpe kroppen med at bekæmpe kræft. Det kan også kaldes modifikator for biologisk respons behandling eller immunterapi.

  Biologisk terapi behandlinger er designet til at reparere, stimulere eller øge kroppens naturlige evne til at bekæmpe kræft.

  Immunterapi lægemiddel til brystkræft kaldes trastuzumab (Herceptin ®). Dette monoklonale antistof virker mod et protein, der fremmer brystcancerceller at vokse. Dette stof kan kombineres med kemoterapi og hormonbehandling.

  En vækstfremmende protein kaldet HER2/neu er til stede i små mængder på overfladen af ​​normale bryst celler og de fleste brystcancere. I nogle brystkræft, dette protein er til stede i større mængder, og disse kræftformer vil have tendens til at være mere aggressive (de vokser og spredes hurtigt). Herceptin tillægger dette protein og derved forsinker væksten af ​​kræft, og i nogle tilfælde krymper tumorer.