Tusgen

Artritis

Hvad er gigt?

Gigt er en generel betegnelse for mere end 100 sygdomme, der forårsager betændelse, smerter, stivhed og hævelse af leddene. Almindelige typer af arthritis indbefatter:

  • Slidgigt - en løbende, fremadskridende sygdom, der påvirker leddene som brusk nedbrydes over tid. Slidgigt er også kaldet degenerativ ledsygdom.

  • Leddegigt - en autoimmun sygdom, der påvirker leddene i kroppen med episoder af smertefuld betændelse. Leddegigt påvirker også andre organer i kroppen og kan resultere i ødelæggelse af leddene, handicap, og i alvorlige tilfælde, livstruende komplikationer.

  • Septisk arthritis - arthritis forårsaget af infektion af en fælles af mikroorganismer, såsom bakterier eller svampe.

Komplikationer af alle former for gigt kan være alvorlige og omfatte destruktion af leddene, hvilket fører til handicap. Leddegigt og septisk arthritis kan også føre til alvorlige eller livstruende komplikationer, der kan påvirke næsten alle organer i kroppen.

Søge omgående lægehjælp, hvis du har symptomer på gigt, såsom betændelse, smerter, stivhed og hævelse af leddene. Tidlig diagnose og behandling kan minimere ubehag og nedsætte risikoen for alvorlige komplikationer.

Symptomer

Hvad er symptomerne på gigt?

Typerne og sværhedsgraden af ​​symptomerne på arthritis kan variere afhængigt af den specifikke type arthritis. Kendetegnende symptomer på alle former for gigt kan nævnes:... Læs mere om arthritis symptomer

ÅRSAGER

Hvad er årsagen til gigt?

Den underliggende årsag til gigt afhænger af den specifikke type:... Læs mere om gigt årsager

BEHANDLINGER

Hvordan er gigt behandles?

Gigt behandling planer bruge en flerstrenget tilgang og er individualiseret til den specifikke type gigt og den fase af avancement af sygdommen, samt din alder, sygehistorie og sameksisterende sygdomme eller sygdomme. Der er ingen kur mod slidgigt eller leddegigt, men med tidlig opdagelse og behandling, er det muligt at minimere eller forsinke ledskader og komplikationer, såsom kroniske smerter og handicap.... Læs mere om arthritis behandlinger

Flere artikler