Tusgen

Bag knæsmerter

Hvad er bag knæsmerter?

Bag knæsmerter er ubehag eller ømhed bag knæleddet. Det kan forekomme med eller uden bevægelse og kan være alvorlige nok til at begrænse bevægelse. Folk kan beskrive bag knæsmerter som ubehag, inflammation, øget varme eller brændende, ømhed, stivhed eller smerte.

Lær mere om bag knæsmerter

Bag knæet smerte er et almindeligt tegn på en Baker cyste, der er en opbygning af synovialvæske bag knæet. Synovialvæske smører leddene og reducerer friktionen mellem de fælles brusk. De symptomer forbundet med en Bakers cyste tendens til at komme og gå, og sygdommen vil ikke forårsage nogen langvarig skade på knæet.

Dog kan bag smerter i knæet være et symptom på dyb venetrombose (blodprop i benet), der er en alvorlig og livstruende sygdom. Den blodprop bryde løs og forårsage en lungeemboli i lungerne, eller et hjerteanfald, eller endda slagtilfælde. Dyb venetrombose har lignende symptomer til en Bakers cyste.

Hvis du oplever smerte bag knæet og kalv med smertefulde hævelser og blå mærker, straks søge akut lægehjælp. Hvis dine symptomer vedvarer eller volde dig bekymring, skal du kontakte en læge.

Symptomer

Hvilke andre symptomer kan forekomme med bag knæsmerter?

Bag knæsmerter ofte optræder sammen med andre symptomer, der varierer afhængigt af den underliggende sygdom, lidelse eller sygdom. Disse symptomer omfatter hævelse eller ødem, inflammation og rødme, ømhed eller smerte. Hvis du oplever andre symptomer sammen med din bag smerter i knæet, skal du sørge for at fortælle din sundhedspleje udbyder. Disse yderligere oplysninger kan hjælpe din læge med at stille en diagnose.... Læs mere om bag knæsmerter symptomer

ÅRSAGER

Hvad er årsagen bag knæsmerter?

Bag knæsmerter kan skyldes en forholdsvis mild sygdom, såsom en iturevne hamstring, der svarer godt til hvile og egenomsorg foranstaltninger. Men bag knæet smerter kan være resultatet af en Baker cyste eller dyb venetrombose. Med begge sygdomme kan du have smerter, hævelse og blå mærker bag knæet og læggen. I modsætning til en Bakers cyste, dyb venetrombose er en livstruende sygdom, der skal behandles så hurtigt som muligt.... Læs mere om bag knæsmerter årsager