Tusgen

Behandling af solskadet hud

Hvad er photoaging?

Overdreven udsættelse for solen tidligt i livet kan gøre en person ser ældre, end han eller hun virkelig er. For tidlig rynker og hud skader fra solen kaldes også photoaging. Photoaging i modsætning til naturlige aldring, resulterer i grov, tør hud, freckling, misfarvning af huden, læderagtig hud og dybe rynker.

Behandling af solskadet hud

For at minimere effekten af ​​photoaging, er til rådighed for aldrende hud flere behandlingsmuligheder. Specifik behandling for solskadet hud vil blive fastlagt af din læge på basis:

 • Din alder, generelle sundhed og medicinsk historie

 • Sværhedsgraden af ​​hudskader

 • Type af hudskader

 • Din tolerance for specifikke medikamenter, procedurer, eller behandlinger

 • Din mening eller præference

Behandlingen kan omfatte:

 • Botulinum toxin type A. En injektion af botulinumtoksin (en kompleks form for protein) i specifikke muskler vil immobilisere de muskler, forhindrer dem i at danne rynker og furer. Anvendelse af botulinum vil også blødgøre eksisterende rynker.

 • Kemiske peelinger. Kemiske peelinger bruges ofte til at minimere solskadet hud, uregelmæssig pigment, og overfladiske ar. Det øverste lag af huden fjernes med et kemisk påføring på huden. Ved at fjerne det øverste lag, huden regenererer ofte forbedre hudens udseende.

 • Collagen indsprøjtninger. En type af kollagen, som er afledt af renset kvæg (ko) kollagen, injiceres under huden for at erstatte kroppens naturlige kollagen, der er gået tabt. Injicerbare kollagen er generelt bruges til behandling af rynker, ar, og linier.

 • Dermabrasio. Dermabrasio kan bruges til at minimere små ar, mindre hud overfladeunøjagtigheder, kirurgiske ar og acne ar. Som navnet antyder, dermabrasion indebærer at fjerne det øverste lag af huden med en elektrisk maskine, at "abrades" huden. Da huden heler fra proceduren, vises overfladen glattere og friskere.
  Denne blidere version af dermabrasio, kaldet microdermabrasion, bruger små partikler passerede gennem et vakuumrør til at fjerne aldrende hud og stimulere ny vækst hud. Denne fremgangsmåde fungerer bedst på mild til moderat skade huden og kan kræve flere behandlinger.

 • Intenst pulserende lys (IPL) behandling. Intenst pulserende lys (IPL) terapi er forskellig fra laser terapi i, at det giver flere bølgelængder af lys med hver puls (lasere leverer kun én bølgelængde). IPL er en type af non-ablativ terapi.

 • Laser hud resurfacing. Laser hud resurfacing bruger højenergi-lys til at brænde væk beskadiget hud. Laserbehandling kan anvendes til at minimere rynker og fine ar. En nyere behandlingsmulighed kaldes non-ablativ resurfacing, som også bruger en laser samt elektrisk energi uden at beskadige de øverste lag af huden.

 • Tretinoin behandling. Tretinoin behandling, en recept aktuelt fløde, kan reducere rynker, ru hud og misfarvet hud.

Forebyggelse, er imidlertid nøglen til at bevare et ungdommeligt udseende. Praktisere sikker eksponering vaner sol, såsom at bruge solcreme korrekt, opholder sig ude af solen så meget som muligt, og iført beskyttelsesdragt og hatte, er afgørende for at holde huden sund. Desuden kan øve sol sikkerhed forhindre udviklingen af hudkræft senere i livet.