Tusgen

Store mave kan udvide risikoen for demens

At have en stor mave i midaldrende kan øge din risiko for demens i alderdommen, en undersøgelse antyder. Mere end 6.500 mænd og kvinder i 40'erne blev målt til bag ved hjælp af skydelære. En afstand på mere end 10 inches blev anset høj. Omkring 35 år senere havde næsten 1 ud af 6 personer udviklede Alzheimers sygdom eller anden form for demens. Folk, der havde store maver i 40'erne var næsten dobbelt så tilbøjelige til at have demens. Dette var tilfældet selv for folk, der havde normal kropsvægt, men ekstra fedt på maven. Overvægtige mennesker var endnu mere tilbøjelige til at have demens, hvis deres vægt blev koncentreret i maven. The Associated Press skrev om undersøgelsen 27 marts. Det var i tidsskriftet Neurology.

Hvad er lægens reaktion?

Er du et æble eller en pære? Ny forskning viser, at "æble formet" voksne, som havde en overdimensioneret taljen i en alder af 40 til 45 nu har demens på stærkt øgede priser.

Dette er fantastisk nyhed. Indtil nu har vi haft nogle måder at forudsige og forebygge demens. Undersøgelsen har ikke bevise, at fedme var en direkte årsag til demens. Men foreningen var så stor, at eksperter siger vende fedme er sandsynligt at vende risici.

Livvidde i undersøgelsen blev optaget som en lige linje fra tilbage til fronten. Et instrument kaldet en skydelære blev brugt. En afstand over 25 centimeter blev anset overdimensioneret. Af de 6.583 undersøgte personer, 16% udviklede demens.

Folk med større talje havde omkring dobbelt demens risiko for mennesker med normal eller lille talje. Dette var tilfældet selv om deres body mass index (BMI) var normal. Folk, der var overvægtige (BMI over 30) og havde også en større talje havde 3 1/2 gange demens risiko for en person med normal talje størrelse og BMI.

Vi har haft gode grunde til at være opmærksom på kropsform og talje størrelse, før nu. Abdominal fedme øger risikoen for hjertesygdom, diabetes, højt blodtryk, lever-betændelse og ardannelse, og usunde kolesterol niveauer. Undersøgelser har også vist, at et højt BMI kan føre til slagtilfælde, søvnapnø, visse former for kræft, slidgigt, galdesten og tidlig død.

folk frygter demens mere end nogen af ​​de andre sundhedsspørgsmål. Et link mellem taljemål og demens bør være en stærk motiverende for os til at slanke. Mere end halvdelen af de voksne har abdominal fedme.

Hvilke ændringer kan jeg gøre nu?

Et sind er en frygtelig ting at "talje". Lad os finde ud af, om du er i fare for fedme.

Hvilket er det bedste mål for fedme, talje størrelse eller body mass index (BMI)? Sandelig, bør du måle både. Du har sundhedsmæssige risici, hvis den ene er overdimensioneret.

Den standard måde at måle din talje er ved hjælp af en blød (papir eller en klud) målebånd. Få hjælp fra en partner, for nøjagtig måling. Rejs dig op. Placer tapen lige over toppen af ​​dit bækken knogler, der er på hver side af din talje. Sørg for, at målebåndet er ikke hælder som det går omkring dig. Sammenlign dit mål med de standarder, der er anført nedenfor.

BMI er bestemt af en ligning ved hjælp af vægt og højde. Du kan bruge en BMI regnemaskine.

For hvide, latinamerikanere og sorte:

  • En talje større end 40 inches er unormal for mænd. Omkring 35 inches er unormal for kvinder.

  • Du har normal vægt, hvis dit BMI er 18,5 til 24,9, og din talje størrelse er normal.

  • Du betragtes overvægtige, hvis din BMI er 25 til 29,9 eller din talje er større end normalt.

  • Et BMI, der er 30 eller højere anses for fede, uanset din talje størrelse.

Asiater har en større procentdel af kropsfedt. De har risiko fra mere beskedne vægtøgning. For asiaterne:

  • En talje størrelse på 35,4 inches eller mere er unormal for mænd. Omkring 31,5 inches eller mere er unormal for kvinder.

  • Du har normal vægt, hvis dit BMI er 18,5-22,9, og din talje størrelse er normal.

  • Du betragtes overvægtige, hvis din BMI er 23 til 29,9 eller din talje er større end normalt.

  • Et BMI, der er 30 eller højere anses for fede, uanset din talje størrelse.

Som gammeldags som det lyder, beskeden kalorieindtag og regelmæssig motion er stadig hjørnestenene i vægtkontrol.

For de fleste mennesker, den bedste måde at tabe sig er at lave en gradvis, men permanent ændring i kalorieindtag og øge motion. Reduktion portionsstørrelse og vælger lavere kalorieindhold fødevarer er gode strategier.

Receptpligtig vægttab narkotika har begrænset brug på grund af omkostnings-og bivirkninger.

Mennesker med svær overvægt kan fremskynde vægttab med kirurgi. For den rette person, kan fedme kirurgi være en succesfuld behandling, og kan forbedre sundheden. Kirurgi er ikke en nem vej ud af fedme.

Hvis du er overvægtig og har ekstra risikofaktorer for diabetes, forsøge at tabe mindst 5% af kropsvægt og holde det ud. Dette kan sænke din risiko for diabetes med omkring halvdelen, i det mindste for de næste mange år.

Hvad kan jeg forvente at se på fremtiden?

Indtil nu har de fleste mennesker betragtede fedme for at være en personlig byrde, ikke en byrde for samfundet. Demens kan ændre denne opfattelse. Denne sygdom kræver forældreadfærd og samfund ressourcer. Hvis samfundet har en interesse i at reducere fedme, vil vi nødt til at bidrage samfundsmæssig støtte.

Det er svært for folk at ændre vaner og styre vægt, hvis deres samfund ikke tilbyder incitamenter. Vi har set dette fænomen med rygning. Nogle mennesker har den interesse og viljestyrke til at holde op på egen hånd. Men quit er steget siden rygeforbud og cigaret afgifter er mere udbredt. Jeg formoder, vi får brug for lignende motivationsfaktorer (såsom forsikring incitamenter) for slankekure og motion. Så måske kan vi få vores arme omkring dette tungtvejende problem.