Tusgen

Blodkræft

Hvad er blodkræft?

Blodkræft udgør en stor gruppe af forskellige cancerformer. Denne gruppe omfatter kræft i knoglemarv, blod og lymfesystem, som omfatter lymfeknuder, lymfekar, tonsiller, thymus, milt og fordøjelseskanalen lymfoide væv. Leukæmi og myelomatose, som starter i knoglemarven, og lymfom, som starter i lymfesystemet, er de mest almindelige typer af blodkræft. Hvad er årsagen til disse kræftformer er ikke kendt.

Som leukæmi og myelom vokse inden for knoglemarv, kan de interferere med knoglemarven evne til at producere normale blodceller, inklusive hvide blodlegemer, røde blodlegemer og blodplader. Dette kan medføre hyppige infektioner, anæmi og let blå mærker. Lymfomer, som mest typisk vises som udvidelsen af ​​lymfeknuder, kan også interferere med kroppens evne til at bekæmpe infektioner. Derudover myelomer generere et stof, der svækker knogler og producere unormale proteiner, der kan forårsage symptomer i andre dele af kroppen.

Behandling af blodkræft har undergået betydelige forbedringer, hvilket resulterer i en større procentdel af remission og overlevelse. Remission, når der ikke er nogen tegn på kræft. I dag i Europa, næsten 1 million mennesker er i live med, eller i remission fra, blodkræft (Kilde: LLS ).

Folk, der har blodkræft kan have problemer med blødning og alvorlige infektioner. Søg straks lægehjælp (ringe 911) for symptomer såsom ukontrolleret blødning, svær svedtendens, åndedrætsbesvær, bleg eller blå læber eller fingernegle, høj feber (over 101 grader Fahrenheit ), hurtig puls, forvirring, tab eller ændring i bevidsthedsniveau eller angst.

Søge omgående lægehjælp, hvis du har oplevet uventede vægttab, vedvarende feber, hyppige infektioner, nattesved, træthed, knoglesmerter eller forstørrede lymfeknuder.

Symptomer

Hvad er symptomerne af blod kræft?

Blodkræft kan producere en række symptomer, eller ingen overhovedet.... Læs mere om blod kræft symptomer

ÅRSAGER

Hvad der forårsager blod kræft?

Selv om den specifikke årsag til blod kræft ikke er kendt, er en række faktorer forbundet med dets udvikling. Mange blodkræft er mere udbredt blandt ældre voksne. Nogle har tendens til at køre i familier. Visse infektioner synes også at øge risikoen for visse blodkræft, som gør en svækket immunsystem.... Læs mere om blod kræft årsager

BEHANDLINGER

Hvordan er blodkræft behandles?

Målet med blodkræft behandling er at permanent helbrede kræft eller at skabe en komplet remission af sygdommen. Remission betyder, at der ikke længere er nogen tegn på sygdommen i kroppen, selv om det kan vende tilbage eller tilbagefald senere.... Læs mere om blod kræftbehandling

Flere artikler