Tusgen

Blodprøver

Blodprøver for at vurdere hjertesygdomme

Børn kan have blodprøver gjort for at hjælpe lægen vurdere deres sygdom, eller at hjælpe med at overvåge deres helbred efter operationen.

Disse tests kan omfatte følgende:

  • Komplet blodtælling. En måling af størrelse, antal, og modenhed af forskellige blodlegemer i en bestemt mængde blod. Røde blodlegemer er vigtige, fordi de bærer ilt gennem blodbanen til organer og celler i kroppen. At have for få røde blodlegemer kan gøre et barn føler sig træt, og har for mange røde blodlegemer kan også indikere et problem. For eksempel børn med cyanotiske medfødt hjertesygdom kan have et højt antal røde blodlegemer i blodet, i et forsøg på af kroppen til at give nok ilt til organer. Hvide blodlegemer formere sig, når betændelse eller infektion er til stede.

  • Kan måles elektrolytter. Mineraler i blodbanen, såsom natrium, kalium, calcium og magnesium (der er vigtige for en korrekt funktion af organer). Elektrolytter kan være ude af balance, når et barn tager diuretika.

  • Total protein og albumin. Disse tests kan hjælpe med at vurdere et barns ernæringsstatus.

  • Protrombintid (PT), partiel tromboplastintid (PTT), og international normaliseret ratio (INR). Tests gjort for at vurdere effektiviteten af antikoagulerende lægemidler (også kendt som blodfortyndende) taget til forskellige hjerteproblemer, herunder kunstig ventil udskiftning og uregelmæssig hjerterytme rytmer.

  • Blodgas. En blodprøve taget fra en arterie, der måler mængden af ilt og kuldioxid i blodet, samt surhed eller pH af blodet. En beslægtet test, normalt gøres før blod gas, er puls -oximetri. Denne smertefri, noninvasive test måler mængden af ​​ilt i blodet gennem en lille, rød-tændte sensor placeret på et barns finger, tå eller øreflip.

  • Blodprøver Genetiske. Tests såsom DNA Udvidede kromosom banding, og fluorescerende in situ-hybridisering (FISH), kan anvendes til påvisning af kromosomafvigelser forbundet med medfødte hjertefejl. Disse lab tests skal sendes til en særlig genetik lab og ofte tage dage eller uger, før resultaterne foreligger.

En anden type test, der kan anvendes til at måle mængden af ilt i blodet er puls -oximetri.

For at opnå dette mål, er en lille sensor (ligner en selvklæbende bandage) tapede på en finger eller tå. Når maskinen er tændt, kan et lille rødt lys ses i sensoren. Sensoren er smertefri og det røde lys ikke bliver varm.

Afhængigt af resultaterne af de blodprøver, kan yderligere forsøg eller procedurer planlægges at indhente yderligere diagnostisk information.