Tusgen

Cervikal biopsi

(Biopsi-livmoderhals, Livmoderhalskræft Punch biopsi, kegleoperation, conization)

Procedure oversigt

Hvad er en cervikal biopsi?

En cervikal biopsi er en procedure udføres for at fjerne væv fra livmoderhalsen til at teste for unormale eller forstadier til sygdomme eller livmoderhalskræft.

Livmoderhalsen er den nederste, snævre del af livmoderen (livmoderen) placeret mellem blæren og endetarmen. Det danner en kanal, der åbner ind i vagina, hvilket fører til ydersiden af ​​kroppen.

Typer af cervikale biopsier

Der findes flere typer af livmoderhalskræft biopsier. Ud over at fjerne væv til test, kan nogle af disse procedurer anvendes til helt at fjerne områder af unormale væv og kan også anvendes til behandling af præcancerøse læsioner.

Typer af cervikale biopsier omfatter:

 • Punch biopsi-en kirurgisk procedure for at fjerne et lille stykke væv fra livmoderhalsen. En eller flere hudbiopsier kan udføres på forskellige områder af livmoderhalsen.

 • Kegleoperation eller conization-en kirurgisk procedure, der bruger en laser eller skalpel for at fjerne en stor kegleformet stykke væv fra livmoderhalsen

 • Endocervikale curettage (ECC)-en kirurgisk procedure, hvor en smal instrument kaldet en curette anvendes til at skrabe foring af endocervikale kanal, et område, der ikke kan ses fra ydersiden af livmoderhalsen

Andre beslægtede procedurer, der kan anvendes til at hjælpe med at diagnosticere og behandle unormale eller kræft cervikale celler omfatter loop elektrokirurgisk excision procedure (LEEP), colposcopy, og Pap-test. Se venligst disse procedurer for yderligere oplysninger.

Hvad er kvindelige bækken organer?

Illustration af anatomien af ​​det kvindelige bækken området

De organer og strukturer i de kvindelige bækken er:

 • Endometrium-foring af livmoderen

 • Livmoder-også kaldet livmoderen, livmoderen er en hul, pæreformet organ placeret i en kvindes underliv, mellem blæren og endetarmen. Livmoderen kaster det foring hver måned under menstruation, medmindre et befrugtet æg (æg) bliver implanteret og graviditet følger.

 • Æggestokke-to kvindelige kønsorganer placeret i bækkenet, hvor ægceller (æg) udvikle og er gemt, og hvor den kvindelige kønshormoner østrogen og progesteron produceres

 • Livmoderhalsen-den nedre, smalle del af livmoderen ligger mellem blæren og endetarmen, danner en kanal, der åbner ind i vagina, hvilket fører til ydersiden af kroppen

 • Vagina-passagen, hvorigennem væsken passerer ud af kroppen under menstruation. Også kaldet "fødselskanalen," vagina forbinder livmoderhalsen og vulva (ydre kønsorganer)

 • Vulva-den eksterne del af de kvindelige kønsorganer

Årsager til den procedure,

En cervikal biopsi kan udføres når celleforandringer i livmoderhalsen bliver fundet under en underlivsundersøgelse eller unormale celler findes under en Pap-test. En positiv test for human papillomavirus (HPV), en seksuelt overført infektion, kan også være en årsag til livmoderhalskræft biopsi. Visse typer af HPV kan forårsage livmoderhalskræft og andre mindre almindelige typer af genitale cancerformer. En cervikal biopsi udføres ofte som en del af en kolposkopi procedure, også kaldet en kolposkopi-styrede cervikal biopsi. En colposcopy er en procedure, der bruger en colposcope, et instrument med en særlig linse til at forstørre den cervikale væv.

En cervikal biopsi kan udføres til påvisning af cancer i livmoderhalsen eller præcancerøse læsioner i livmoderhalsen. Celler, der synes at være unormal, men er ikke kræft på nuværende tidspunkt, er identificeret som forstadier. Fremkomsten af ​​disse unormale celler kan være de første tegn på kræft, der kan udvikle år senere.

En cervikal biopsi kan også anvendes til at diagnosticere og hjælpe i behandlingen af ​​følgende sygdomme:

 • Polypper (godartede vækster) på livmoderhalsen

 • Kønsvorter, som kan indikere infektion med human papilloma virus (HPV), en risikofaktor for udvikling af livmoderhalskræft

 • Diethylstilbestrol (DES) eksponering i kvinder, hvis mødre har taget DES under graviditet, da DES eksponering øger risikoen for kræft i det reproduktive system

Der kan være andre årsager til din læge til at anbefale en cervikal biopsi.

Risici i proceduren

Som med ethvert kirurgisk indgreb, kan der opstå komplikationer. Nogle mulige komplikationer kan omfatte, men er ikke begrænset til, følgende:

 • Infektion

 • Blødning

Desuden kan kegle biopsier øge risikoen for infertilitet (manglende evne til at blive gravid) og abort på grund af ændringer og ardannelse i livmoderhalsen, der kan opstå som følge af proceduren.

Patienter, som er allergiske over for eller følsom over for medicin, jod, eller latex bør informere deres læge.

Hvis du er gravid eller har mistanke om at du kan blive gravid, skal du underrette din læge. Nogle typer af livmoderhalskræft biopsier kan ske under graviditet, mens andre ikke kan.

Hvis det er muligt, vil en cervikal biopsi planlægges cirka en uge efter din menstruation.

Der kan være andre risici afhængigt af dine specifikke medicinske sygdom. Vær sikker på at drøfte eventuelle bekymringer med din læge forud for proceduren.

Visse faktorer eller sygdomme kan forstyrre en cervikal biopsi. Disse faktorer omfatter, men er ikke begrænset til, følgende:

 • Menstruation

 • Akut underlivsbetændelse

 • Akut inflammation i livmoderhalsen

Før proceduren

 • Din læge vil forklare den procedure, til dig og give dig mulighed for at stille eventuelle spørgsmål, du måtte have om proceduren.

 • Du vil blive bedt om at underskrive en samtykkeerklæring, der giver din tilladelse til at gøre proceduren. Læs formularen omhyggeligt og stille spørgsmål, hvis noget ikke er klar.

 • Generelt ingen forudgående forberedelse, såsom fastende eller sedation, der kræves for en simpel cervikal biopsi. Hvis din biopsi kræver regional eller generel anæstesi, kan du nødt til hurtigt til et bestemt antal timer før proceduren, som regel efter midnat.

 • Hvis du er gravid eller har mistanke om at du er gravid, skal du underrette din læge.

 • Informer din læge, hvis du er følsom over for eller er allergisk over for noget medicin, latex, tape, jod og bedøvende midler (lokale og generelle).

 • Informer din læge om al medicin (ordineret og over-the-counter) og naturlægemidler kosttilskud, som du tager.

 • Informer din læge, hvis du har en historie af blødningsforstyrrelser eller hvis du tager nogen antikoagulant (blodfortyndende) medicin, aspirin, eller andre medikamenter, der påvirker blodets evne til at størkne. Det kan være nødvendigt for dig at stoppe disse medikamenter forud for proceduren.

 • Du bør ikke bruge tamponer, vaginal cremer eller medicin, douche, eller have seksuelt samkvem 24 timer før proceduren.

 • Din læge kan anbefale, at du tager en smertestillende 30 minutter før proceduren, eller du kan få et beroligende middel, inden bedøvelsen er startet. Du får brug for nogen til at køre dig hjem bagefter.

 • Du ønsker måske at bringe en sanitær serviet til at bære hjem efter indgrebet.

 • Baseret på din medicinske sygdom, kan din læge anmode andre specifikke forberedelse.

Under proceduren

En cervikal biopsi kan udføres i en læge kontor, på en ambulant basis eller som en del af dit ophold på et hospital. Nogle biopsi procedurer kræver kun lokalbedøvelse, mens andre kræver en regional eller generel anæstesi. Procedurer kan variere afhængigt af din sygdom og din læges praksis.

Generelt en cervikal biopsi følger denne proces:

 1. Du vil blive bedt om at klæde sig helt eller fra taljen ned og sat på et hospital kjole.

 2. Du vil blive bedt om at tømme blæren forud for proceduren.

 3. Du vil ligge på en undersøgelse bordet, med dine fødder og ben understøttes som for en underlivsbetændelse eksamen.

 4. Din læge vil indsætte et instrument kaldet et speculum ind i din vagina til at sprede væggene i vagina fra hinanden for at eksponere livmoderhalsen.

 5. Ofte vil lægen bruge en colposcope, et instrument med en særlig linse ligner et mikroskop, for at forstørre den cervikale væv. Den colposcope vil blive placeret ved åbningen af ​​din vagina, men ikke indtaste din vagina.

 6. Din læge vil se gennem colposcope at lokalisere eventuelle problemområder på livmoderhalsen eller i skeden. Fotografier med colposcope eller skitser af de områder på din livmoderhals kan være lavet til din sundhedspleje rekord.

 7. Din livmoderhals kan afrenses og gennemvædet med en eddike løsning, også kaldet en eddikesyreopløsning. Denne løsning hjælper med at gøre de unormale væv bliver hvide og blive mere synlige. Du kan føle en mild brændende fornemmelse. En jodopløsning kan anvendes til at coate livmoderhalsen, kaldet Schiller test.

 8. Den type biopsi udføres, vil blive bestemt af størrelse, form, placering og andre egenskaber ved abnormiteter.

 9. Lægen må dulme området ved hjælp af en lille nål til at injicere medicin.

 10. En type af tang kaldes en tenaculum kan anvendes til at holde livmoderhalsen stabil for biopsi. Du kan føle en vis kramper når tenaculum anvendes.

 11. Mængden og placeringen af ​​fjernet væv afhænger af biopsi. For en simpel cervikal biopsi, undertiden kaldes en punch biopsi, en eller flere små prøver af væv vil blive fjernet ved hjælp af en særlig type tang. Når dette er udført, kan du føle en lille knivspids eller krampe. Celler fra indersiden af ​​cervikalkanalen kan der udtages prøver med et særligt instrument kaldet en endocervikale curette eller endocervikale børste. Dette kan også forårsage nogle kramper.

 12. For en kegle biopsi, hvor en større kegleformet stykke væv fjernes fra livmoderhalsen, kan løkken elektrokirurgisk excision procedure (LEEP) eller kold kniv kegleoperation procedure anvendes. Med det kolde kniv kegle biopsi kan en laser eller en kirurgisk skalpel anvendes til at fjerne væv. Denne procedure kræver brug af regional eller generel anæstesi.

 13. Blødning fra biopsistedet kan behandles med en pastalignende aktuel medicin. Electrocauterization (anvendelse af en probe med højfrekvente elektriske signaler for at stoppe blødning) eller suturer kan anvendes i nogle tilfælde.

 14. Efter en kegle biopsi, kan livmoderhalsen blive pakket med en kompressionsforbinding. Din læge vil instruere dig om fjernelse af denne emballage.

 15. Vævet vil blive sendt til et laboratorium til undersøgelse.

Efter proceduren

Retableringen vil variere afhængigt af typen af ​​biopsi udføres, og hvis anæstesi blev administreret.

Hvis du har modtaget regional eller generel anæstesi, vil du blive taget til opvågningsstuen til observation. Når dit blodtryk, puls og vejrtrækning er stabile, og du er opmærksom, vil du blive taget til dit hospital værelse eller udledes til dit hjem. Hvis denne procedure blev udført på en ambulant basis, bør du planlægger at have en anden person køre dig hjem.

Efter en simpel biopsi, kan du hvile et par minutter efter den procedure, før de går hjem.

Du ønsker måske at bære en sanitære pad for blødning. Det er normalt at have nogle milde kramper, spotting, og mørk eller sort-farvet decharge for flere dage. Den mørke udledning er fra medicin anvendt til din livmoderhalsen for at kontrollere blødning.

Tag en smertestillende for kramper som anbefalet af din læge. Aspirin eller visse andre smertestillende medicin kan øge risikoen for blødning. Vær sikker på at tage kun anbefalede medicin.

Du kan blive instrueret om ikke at douche, bruge tamponer eller have samleje i en uge efter en biopsi procedure, eller for en periode anbefalet af din læge.

Efter en kegleoperation, bør du ikke indsætte noget i din vagina, indtil din livmoderhals er helet, hvilket kan tage flere uger. Du kan også have andre begrænsninger på din aktivitet, herunder ingen tunge løft.

Du kan genoptage din normale kost, medmindre din læge rådgiver dig anderledes.

Din læge vil rådgive dig om, hvornår de skal vende tilbage til yderligere behandling eller pleje. Generelt, vil kvinder, der har haft en cervikal biopsi behov for hyppigere Pap-tests.

Informer din læge, hvis du har nogen af ​​følgende:

 • Blødning

 • Ildelugtende afløb fra din vagina

 • Feber og / eller kuldegysninger

 • Svære lavere mavesmerter

Din læge kan give dig yderligere eller alternative instruktioner efter den procedure, afhængigt af din særlige situation.

Online ressourcer

Den leveres her Indholdet er kun til orientering, og var ikke beregnet til at diagnosticere eller behandle et sundhedsmæssigt problem eller sygdom, eller erstatte professionel lægelig rådgivning, du modtager fra din læge. Kontakt din læge med eventuelle spørgsmål eller problemer du måtte have vedrørende din sygdom.

Denne side indeholder links til andre hjemmesider med oplysninger om denne fremgangsmåde og relaterede sundhedsproblemer sygdomme. Vi håber du finder disse websteder hjælpsom, men husk vi ikke kontrollerer eller godkender de oplysninger, der præsenteres på disse web-steder, heller ikke disse websteder godkender oplysningerne her.

Europæisk kræft samfund

European College of fødselslæger og gynækologer

Europæiske samfund for kolposkopi og cervikal patologi

National Cancer Institute (NCI)

National Institutes of Health (NIH)

National Library of Medicine

National kvinders sundhed informationscenter