Tusgen

Patologen

Billede af en kvindelig patolog i et laboratorium

Hvad er en patolog?

En patolog er en læge, der undersøger organer og kropsvæv, og hvem der er ansvarlig for at udføre laboratorieundersøgelser. En patolog hjælper andre læger nå diagnoser og er et vigtigt medlem af behandlingen holdet.

Patologer har afsluttet lægestudiet og skal have mindst fire års avanceret medicinsk uddannelse i et residency træningsprogram for at være berettiget til at tage bord certificering eksamener. Patologer er bord-certificeret gennem den europæiske bestyrelse Patologi.

De fleste patologer modtager undervisning i både kliniske og anatomiske patologi. Desuden kan patologer yderligere specialisere sig i bestemte områder, såsom:

  • . Dermatopathology En subspecialty af både patologi og dermatologi, disse specialister fortolker hudbiopsier. Dermatopathological resultater kan hjælpe med at diagnosticere almindelige hudsygdomme, samt komplekse immunologiske sygdomme.

  • Cellular patologi. Dette er studiet af cellulære ændringer i sygdom (også kaldet cytopatologi). Cytopathology ofte bruges til at diagnosticere kræft.

  • Sammenlignende patologi. Sammenlignende patologi er studiet af sygdomme hos dyr, og hvordan det skal sammenlignes med, og påvirker, mennesker.

  • Retsmedicinsk patologi. Dette er studiet af væv i mennesker, der døde pludseligt, uventet, eller voldsomt.

  • Neuropatologiske. Neuropatologi er studiet af nervesystemet. Neuropatologi kan hjælpe med at diagnosticere neurologiske sygdomme.

Patologer praksis i lokalsamfundet, universitetet og offentlige hospitaler og klinikker samt i uafhængige laboratorier, private kontorer og andre medicinske faciliteter.