Tusgen

Diabetes

Hvad er diabetes?

Diabetes er en generel betegnelse for en gruppe af metaboliske sygdomme, der påvirker kroppens evne til at behandle og anvende sukker (glukose) til energi. Normalt når du spiser, bugspytkirtlen, et organ placeret i den øvre del af maven, producerer hormonet insulin til at flytte glukose fra blodbanen ind i cellerne, hvor det kan bruges til energi og vækst. Med diabetes, enten bugspytkirtlen producerer for lidt eller ingen insulin, eller kroppens celler ikke reagerer på insulin.

Diabetes fratager kroppens celler for ernæring og fører til et unormalt højt niveau af glukose i blodet (hyperglykæmi). Over tid kan dette resultere i skader på blodkar og organer og for tidlig død. Diabetes kan lægeligt formået at sænke risikoen for disse alvorlige komplikationer.

Diabetes er en almindelig sygdom. Ifølge Centers for Disease Control og Forebyggelse, er 23,6 mio mennesker i Europa, der lever med diabetes. Det er næsten 8 procent af den amerikanske befolkning (Kilde: CDC ).

De tre mest almindelige former for diabetes er type 1-diabetes, type 2 diabetes og svangerskabsdiabetes.

  • Ved type 1-diabetes (juvenil diabetes eller insulinkrævende diabetes mellitus), er bugspytkirtlen celler, der producerer insulin ødelagt. Type 1 diabetes er ikke forebygges.

  • Ved type 2-diabetes (voksen-debut diabetes eller ikke-insulinkrævende diabetes ), bugspytkirtlen producerer insulin, men der er ikke nok insulin eller kroppens celler bliver resistente over for dens virkninger. Type 2-diabetes er den mest almindelige form for diabetes, og kan forebygges i mange tilfælde.

  • I svangerskabsdiabetes, en form for diabetes, der opstår under graviditeten, bugspytkirtlen producerer insulin, men graviditet hormoner gør kroppens celler mere modstandsdygtige over for dens virkninger.

Vægttab plan for diabetes

Symptomer på diabetes, der kan indikere en farlig og potentielt livstruende forandringer i dit blodsukker kan opstå pludseligt og hurtigt. Symptomerne omfatter øget tørst, hyppig vandladning, opkastning, åndenød, mavesmerter, forvirring, svedtendens, følelse rystende eller svag, ekstrem irritabilitet eller aggressiv adfærd.

Hvis du har diabetes og oplever symptomer på højt blodsukker eller lavt, teste dit blodsukker og følg din behandling plan baseret på testresultaterne.

Få øjeblikkelig hjælp (ring 911) hvis du ikke begynder at føle bedre hurtigt, hvis Deres symptomer forværres, eller hvis nogen du er sammen med har disse symptomer.

Symptomer

Hvad er symptomerne på diabetes?

Symptomerne kan variere mellem individer og typen af ​​diabetes. Almindelige symptomer omfatter overdreven tørst og overdreven vandladning.... Læs mere om diabetes symptomer

ÅRSAGER

Hvad er årsagen til diabetes?

Årsagen til diabetes varierer afhængigt af typen af diabetes.... Læs mere om diabetes årsager

BEHANDLINGER

Hvordan er diabetes behandles?

På dette tidspunkt, er der ingen kur mod diabetes. Med regelmæssig pleje og konsekvent overholdelse af behandling, kan du styre diabetes for at minimere risikoen for alvorlige komplikationer, såsom diabetisk retinopati, hjerte-karsygdomme, og slagtilfælde.... Læs mere om diabetes behandlinger