Tusgen

Encephalitis

Hvad er hjernebetændelse?

Encephalitis er en potentielt alvorlig sygdom præget af irritation og betændelse i hjernen. Denne hævelse eller betændelse kaldes hjerneødem og kan føre til ødelæggelse af nerveceller, blødning i hjernen (intracerebral blødning) og hjerneskade.

Mens encephalitis kan være en mild sygdom, folk er mest udsat for at udvikle et alvorligt tilfælde af hjernebetændelse inkluderer spædbørn, småbørn, ældre og personer med svækket immunforsvar. Encephalitis er sjælden i Europa.

Encephalitis er oftest forårsaget af virusinfektioner. Du kan blive udsat for vira og andre patogener, der forårsager encephalitis på forskellige måder. Vira, bakterier og parasitter kan overføres ved at trække vejret i luft dråber fra en inficeret person, synke forurenet mad eller drikke, eller gøre person-til-person, kontakt. Encephalitis kan skyldes virus, der forårsager barndommen infektioner, såsom mæslinger og fåresyge. Disse sygdomme plejede at være meget almindelig, men er mindre hyppige nu på grund af børnevaccinationer. Patogener kan også overføres ved bid fra en rabiat dyr eller fra et kryds, myg eller andre blodsugende insekt.

Når nogen af ​​disse patogener indtaste din krop, kan de sprede sig til blodbanen, hvor de transporteres til nervesystemet. I nervesystemet, de formere sig og forårsage infektion og inflammation i hjernen. Andre årsager til encephalitis omfatter autoimmune lidelser, allergiske reaktioner på vacciner, og visse kræftformer.

Typiske symptomer på hjernebetændelse omfatter en lav feber, mild hovedpine, lav energi, og dårlig appetit. Behandling af hjernebetændelse varierer afhængigt af typen og sværhedsgraden af ​​hjernebetændelse. Næsten alle patienter med milde tilfælde af encephalitis vil stige, men mere alvorlige tilfælde af encephalitis kan være livstruende, hvis de ikke er hurtigt diagnosticeres og behandles.

Encephalitis er en sygdom, der kan forårsage alvorlige komplikationer, såsom problemer med syn, hukommelse og tale, og kan være livstruende i nogle tilfælde. Søge omgående lægehjælp, hvis du har været udsat for nogen, der har hjernebetændelse.

Søge omgående medicinsk behandling (ringe 911), hvis du, eller nogen du er sammen med, har symptomer på hjernebetændelse, såsom feber, svær hovedpine, ændring i bevidstheden, hallucinationer, kramper, muskelsvaghed eller lammelser, ændringer i mental funktion, og ændringer i tale, hørelse eller syn.

Symptomer

Hvad er symptomerne på hjernebetændelse?

Symptomer på hjernebetændelse varierer afhængigt af typen af ​​encephalitis og individuelle faktorer. Sager kan variere fra mild til svær, med milde tilfælde ligner en forkølelse eller influenza. Symptomer på milde tilfælde af hjernebetændelse kan også efterligne symptomer på andre sygdomme, såsom influenza eller meningitis.... Læs mere om encephalitis symptomer

ÅRSAGER

Hvad forårsager hjernebetændelse?

I Europa, den mest almindelige årsag til encephalitis er en viral infektion med enterovirus, herpes simplex virus eller arboviruses. I de fleste tilfælde er disse vira resultere i en kold-lignende eller mild sygdom, men en gang i kroppen, kan disse patogener spredes til blodbanen, hvor de transporteres til nervesystemet. I nervesystemet, de formere sig og forårsage infektion og betændelse i hjernen.... Læs mere om encephalitis årsager

BEHANDLINGER

Hvordan er hjernebetændelse behandles?>

Behandling af encephalitis varierer afhængigt af typen af ​​encephalitis, din alder og andre faktorer. Generel behandling af alle former for hjernebetændelse omfatter lette symptomerne og holde din krop godt hydreret, så du kan holde din krop stærk og få resten du har brug for at komme sig. Behandlingen omfatter:... Læs mere om encephalitis behandlinger

Flere artikler