Tusgen

Epilepsi

Hvad er epilepsi?

Epilepsi er en sygdom, hvor der er uorden elektrisk aktivitet i hjernen. Symptomer på epilepsi afhænger den nøjagtige placering og sværhedsgraden af ​​hjernen forstyrrelser. Årsager til forstyrrelser i elektrisk aktivitet i hjernen omfatter skader og infektion, men ofte årsagen er ikke kendt.

Symptom oftest identificeret med epilepsi er tilbagevendende anfald, der er forårsaget af pludselig elektrisk aktivitet i hjernen. Anfald kan spænde fra små, kortvarige, unormale fornemmelser til store, spastiske kramper. De er ofte præget af ændringer i bevidsthed og kan vare alt fra få sekunder til flere minutter.

Progression af epilepsi afhænger af den underliggende årsag, som kunne være hjerneskade, kirurgi, sygdom eller en udviklingsmæssig defekt. I nogle tilfælde kan epilepsi forsvinder spontant. Medicin kan kontrollere krampeanfald, så du kan leve et normalt liv.

Medicinsk behandling er grundpillen i behandling for epilepsi. Men for nogle patienter, hvis start placeringen af ​​dine anfald (Fokus) er identificerbar, kirurgisk fjernelse af den del af hjernen, der er ansvarlig for problemet kan forsøges. Alternativt er elektrisk stimulation undertiden bruges til at hjælpe med at kontrollere anfald. Aktuel forskning for epilepsi omfatter udviklingen af ​​en bedre medicinsk behandling og elektrisk stimulering af teknikker til at kontrollere og forebygge anfald.

Søge omgående medicinsk behandling (ringe 911) for ethvert beslaglæggelse, som omgående medicinsk behandling kan nedsætte risikoen for og omfanget af kommende anfald.

Symptomer

Hvad er symptomerne på epilepsi?

Det symptom, der definerer epilepsi er tilbagevendende anfald, der er forårsaget af unormal elektrisk aktivitet i hjernen. De anfald er karakteriseret ved øjeblikke af mental fravær, ændringer i bevidsthed, ændringer i sensation, muskelsammentrækninger og trækninger. Kramper kan være meget mild eller meget svær og kan vare fra få sekunder til flere minutter. Det er muligt at have mange anfald efter hinanden eller få dem kun lejlighedsvis.... Læs mere om epilepsi symptomer

ÅRSAGER

Hvad er årsagen til epilepsi?

Epilepsi kan skyldes enhver form for skade på hjernen, men i nogle tilfælde årsagen er ikke kendt. Epilepsi kan relateres til udvikling, hjerneskade, hjerne infektion, kirurgi eller medicin bivirkninger. Det er vigtigt at bemærke, at en enkelt beslaglæggelse betyder ikke, du har epilepsi. Kramper skal være tilbagevendende for at etablere en diagnose af epilepsi.... Læs mere om epilepsi årsager

BEHANDLINGER

Hvordan epilepsi behandles?

Der er ingen kur mod epilepsi. Det er dog muligt, at kontrollere symptomerne med medicin, kirurgi eller elektrisk stimulation. Medicin er den mest almindelige form for behandling. I de fleste tilfælde kan du leve et normalt liv med epilepsi.... Læs mere om epilepsi behandlinger

Flere artikler