Tusgen

Diabetes

Hvad er diabetes?

Diabetes er en metabolisk lidelse karakteriseret ved manglende udskiller nok insulin, eller i nogle tilfælde har cellerne ikke at reagere hensigtsmæssigt på insulin, der er produceret. Fordi insulin er nødvendig af kroppen til at omdanne glucose til energi, disse fiaskoer resulterer i unormalt høje niveauer af glukose ophobes i blodet. Diabetes kan være en følge af andre sygdomme såsom genetiske syndromer, Kemikalier, medicin, fejlernæring, infektioner, vira, eller andre sygdomme.

De tre hovedtyper af diabetes - type 1, type 2, og svangerskabsuge - alle defineres som metaboliske sygdomme, der påvirker den måde kroppen metabolizes, eller anvender fordøjet mad til at gøre glukose, den vigtigste kilde til brændstof til kroppen.

Hvad er prædiabetes?

Type 2-diabetes er almindeligt Forud prediabetes. I prædiabetes, blodsukkeret er højere end normalt, men ikke højt nok til at blive defineret som diabetes. Men mange mennesker med prædiabetes udvikler type 2-diabetes inden for 10 år, hedder det i National Institute of Diabetes og Digestive og nyresygdomme. Prædiabetes øger også risikoen for hjertesygdom og slagtilfælde. Med beskedne vægttab og moderat fysisk aktivitet, kan folk med prædiabetes forsinke eller forhindre type 2-diabetes.

Prediabetes påvirker 57 millioner mennesker i USA, ifølge den europæiske Diabetes Association.

Hvordan diabetes påvirker blodsukkeret?

For glucose til at kunne bevæge sig ind i cellerne i kroppen, skal hormonet insulin være til stede. Insulin produceres primært i bugspytkirtlen, og normalt er let tilgængelige til at bevæge glucose ind i cellerne.

Men hos personer med diabetes, enten bugspytkirtlen producerer for lidt eller ingen insulin, eller cellerne ikke reagerer på den insulin, der produceres. Dette medfører en ophobning af glukose i blodet, som passerer ind i urinen, hvor det til sidst er fjernet, hvilket kroppen uden den vigtigste kilde til brændstof.

Hvordan de tre hovedtyper af diabetes er forskellige?

Selv om de tre hovedtyper af diabetes er ens i opbygning af blodglukose på grund af problemer med insulin, er der forskelle i årsagerne til og behandling:

  • Type 1 diabetes
    Type 1 diabetes er en autoimmun sygdom, hvor kroppens immunsystem ødelægger cellerne i bugspytkirtlen, der producerer insulin, hvilket resulterer i ingen eller en lav mængde insulin. Mennesker med type 1-diabetes skal tage insulin dagligt for at leve.

  • type 2-diabetes
    Type 2-diabetes er et resultat af kroppens manglende evne til at gøre nok eller korrekt brug insulin. Type 2-diabetes kan reguleres med diæt, motion og vægttab, eller kan kræve oral medicin og / eller med insulinindsprøjtninger.

  • svangerskabsdiabetes
    Gestationel diabetes opstår hos gravide kvinder, der ikke har haft diagnosticeret diabetes i fortiden. Det resulterer i manglende evne til at bruge insulin, der er til stede og som regel forsvinder efter levering. Svangerskabsdiabetes kan kontrolleres med diæt, motion og opmærksomhed til vægtøgning. Kvinder med svangerskabsdiabetes kan have en højere risiko for type 2-diabetes senere i livet.

Komplikationer af diabetes:

Diabetes er den syvende hyppigste dødsårsag blandt mennesker, og den femte hyppigste dødsårsag fra sygdom. Selvom det menes, at diabetes er underrapporteret som en sygdom, der fører til eller forårsager dødsfald hvert år er mere end 200.000 dødsfald rapporteret som værende forårsaget af diabetes eller dens komplikationer. Komplikationer af diabetes omfatter øjenproblemer og blindhed, hjertesygdomme, slagtilfælde, neurologiske problemer, amputation og impotens.

Fordi diabetes (med undtagelse af gestationel diabetes) er en kronisk, uhelbredelig sygdom, der påvirker næsten alle dele af kroppen, bidrager til andre alvorlige sygdomme, og kan være livstruende, det skal forvaltes under pleje af en læge hele en persons liv.