Tusgen

Fedme kan gøre din tegnebog tyndere

Tal om dine tungtvejende spørgsmål: Fedme er klar til at passere rygning som Europas top sundhedstrussel. To ud af tre voksne og et ud af syv børn vejer for meget.

Fedme øger vores risiko for diabetes, hjertesygdomme, forhøjet blodtryk, slagtilfælde, kræft, åndedrætsbesvær, demens og gigt, National Institutes of Health siger. Fedme virkninger efterligne 20 års aldring, tilføjer Journal of Health Anliggender.

Hvis det ikke er nok til at gøre dig springe dessert og snøre vandreskoene, tage et kig på din pengepung. Hvis det ser lidt tynd, og du ikke gør det, siger eksperterne, der kan være nogen tilfældighed.

Medicinske omkostninger

At være overvægtige eller fede tilføjer så meget som 70€ milliarder om året til amerikanske medicinske regninger, ifølge en undersøgelse af RTI International og Centers for Disease Control og Forebyggelse. "Og hver skatteyder i Europa deler omkostningerne - ca 135€ per person - når du regne med, at halvdelen af ​​disse udgifter er dækket af Medicare og Medicaid," siger RTI undersøgelse leder Eric A. Finkelstein, Ph.D.

I gennemsnit hver overvægtige eller fede europæisk tilbringer 525€ mere om året på lægeregninger end trim naboer, siger han. "I virkeligheden vil en overvægtig person sandsynligvis bruge 36 procent mere på lægebesøg og 77 procent mere på medicin om året."

Omkostninger Arbejdsplads

Fedme indvirkning på amerikanske virksomheder er overvældende. Det amerikanske Department of Health og Human Services sætter de årlige udgifter til det europæiske erhvervsliv på 10€ milliarder. Sygesikring toppe regningen (10€ milliarder), efterfulgt af betalt sygefravær (5.4 milliarder€), livsforsikring (5.8 milliarder€) og forsikring handicap (5€ mia.)

En undersøgelse i European Journal of Health Behavior (2003) knyttet vægt med fravær og produktivitet. Undersøgelsen fandt, at overvægtige medarbejdere var fraværende i gennemsnit en ekstra dag hvert år. "Vi fandt, at fravær fra arbejde steg proportionalt som mennesker fik tungere," siger ledende forfatter Timothy Bungum, Dr. PH, lektor i sundhedsfremme på University of Nevada-Las Vegas. Overvægtige mennesker mistede arbejde mindst én ekstra dag om året. Andre undersøgelser skylden fedme for 39 millioner tabte arbejdsdage og 239 millioner dage med begrænset aktivitet om året.

Påstande om diskrimination og bias i retning af overvægtige og fede arbejdstagere er stigende, også. Undersøgelser viser, at de er givet mere simple opgaver, forbigået til forfremmelse og kan endda tjene mindre end tyndere kolleger.

Forsikringsomkostninger

Livet forsikringspræmier tendens til at stige med omkreds uanset hvad dit helbred sagen. For eksempel er en 373.140€ livsforsikring for en 45-årig mand med et body mass index (BMI) på mindre end 25, set som normalt ville koste omkring 280€ om året. En overvægtig mand (med et BMI på 25 til 29) på samme alder ville betale næsten dobbelt så meget, 555€ om året. En overvægtig mand (med et BMI på 30 eller mere), ville punger ud op til 1120€.

Fede mennesker også udsat for højere afgifter for handicap forsikring, hvis de kan få det.

Mad omkostninger

Det er ikke så meget, hvad vi bruger så, hvordan vi bruger det, siger eksperter.

Der serveres "Snacks og sodavand i skolerne, fast-food restauranter åbne nye franchises hvert par timer, vores travle hverdag forlade os lidt tid til at lave mad derhjemme. Er det undre nogen, at vi bruger mere og mere på de fødevarer, der gør os fedt? " spørger Kelly D. Brownell, Ph.D., direktør for Yale University Center for Eating og vægt Disorders.

Reklamer få os til at "super-size" eller "value-size" vores måltider, siger Dr. Brownell. "Selv om det kan synes som du spare penge med den særlige aftale, sandheden er, at du sandsynligvis ikke ville købe den ekstra mad, hvis handlen ikke var til rådighed. Og på længere sigt vil de ekstra kalorier og fedt koste din sundhed mere. "

En marts 2004 University of Pittsburgh undersøgelse fandt forbrugerne "spise, hvad de er tjent." De tænker ikke over, hvordan sultne de er, eller hvor stor en del skal være. Forskerne siger, folk har tendens til at sætte lighedstegn mellem størrelse - ikke kvalitet - med værdi.

Men denne tendens kan være toppet. Efter flere års pres, McDonalds og andre fastfood-kæder slutter super-size måltid tilbud.