Tusgen

Følelsesløshed

Hvad er følelsesløshed?

Følelsesløshed er en unormal sygdom, hvor en person føler snurren eller et tab af sensation. Følelsesløshed kan forekomme overalt på kroppen, men det er oftest mærkes i ekstremiteterne, såsom hænder, fødder, fingre og tæer.

Følelsesløshed normalt skyldes en mangel på blodtilførsel til et område eller nerveskader. Følelsesløshed kan også skyldes infektion, inflammation, traumer og andre unormale processer. De fleste tilfælde af følelsesløshed skyldes ikke livstruende sygdomme, men det sker med slagtilfælde og tumorer.

Følelsesløshed er ofte forbundet med eller forud for smerte-lignende pins-og-nåle, prikken eller brændende fornemmelser kaldet paræstesier. Betragtninger følelsesløshed er et tab af følelse, lammelse indebærer et tab af bevægelse, med eller uden tab af sensation.

Afhængigt af årsagen, kan følelsesløshed forsvinder hurtigt, såsom følelsesløshed i hænder og arme fra sovende på din arm, som vil blegne, når du bevæger din arm rundt. Kronisk følelsesløshed i ben eller arme over en længere periode viser generelt en vis grad af beskadigelse af nerverne, såsom at på grund af diabetes eller dissemineret sklerose. Kronisk følelsesløshed i fingrene kan skyldes nerve fastklemning, som det er tilfældet i karpaltunnelsyndrom.

Fordi følelsesløshed kan være et symptom på en underliggende sygdom, lidelse eller sygdom, bør du tale med din læge om eventuelle usædvanlige fornemmelser, der varer mere end et par minutter.

Hvis du oplever følelsesløshed med tab af blære eller tarm kontrol, lammelse, forvirring, svaghed i arme eller utydelig tale, straks søge lægehjælp i en nødsituation facilitet.

Symptomer

Hvilke andre symptomer kan opstå med følelsesløshed?

Følelsesløshed kan også beskrives som en prikkende fornemmelse, og følelsesløshed efter sidder i en stilling i en længere periode kan føre til en ben-og nåle sensation. Følelsesløshed oftest forekommer i arme, ben, hænder og fødder, men kan ske overalt i kroppen. Du kan opleve yderligere symptomer sammen med følelsesløshed. Nogen symptomer du bemærker forekommende med følelsesløshed kan hjælpe din læge med at stille en diagnose.... Læs mere om følelsesløshed symptomer

ÅRSAGER

Hvad forårsager følelsesløshed?

Følelsesløshed kan være et symptom på en bred vifte af sygdomme, lidelser eller sygdomme, der enten begrænser blodgennemstrømning eller forårsage skade på nerverne.... Læs mere om følelsesløshed årsager

Flere artikler