Tusgen

Føtalt alkoholsyndrom

Hvad er føtalt alkoholsyndrom (FAS)?

Et spædbarn født af en mor, der drikker alkohol under graviditeten kan have problemer, der indgår i en gruppe af sygdomme kaldes føtale alkohol spektrum forstyrrelser (FASDs). FASDs omfatter følgende:

 • Føtalt alkoholsyndrom (FAS). Disse er de mest alvorlige virkninger, der kan opstå, når en kvinde drikkevarer under graviditeten, og omfatter fosterdød. Spædbørn født med FAS har unormale ansigtstræk og vækst og det centrale nervesystem (CNS) problemer, herunder mental retardering.

 • Alkoholrelaterede neurologisk udviklingsforstyrrelse (ARND). Børn med ARND kan ikke have fuld FAS men har læring og adfærdsmæssige problemer på grund af prænatal eksponering til alkohol. Disse problemer kan omfatte matematiske problemer, nedsat hukommelse eller opmærksomhed, impulskontrol og / eller dom problemer og dårlig skolegang.

 • Alkoholrelaterede fosterskader (ARBD). Fødselsdefekter relateret til prænatal alkohol eksponering kan omfatte abnormaliteter i hjertet, nyrer, knogler, og / eller hørelse.

Der er ingen kur for FASDs, men børn, der er diagnosticeret tidligt og modtage passende fysiske og pædagogiske interventioner, især dem i en stabil og pleje hjem, er mere tilbøjelige til at have bedre resultater end dem, der ikke.

Hvad er årsagen til føtalt alkoholsyndrom og andre føtale alkohol spektrum forstyrrelser?

Mange lægemidler kan passere fra moderen blodstrøm gennem placenta til fosteret. Alkohol er ingen undtagelse. Alkohol nedbrydes langsomt i umodne krop fosteret end i en voksen krop. Dette kan medføre, at alkohol niveauer til at forblive høj og ophold i barnets krop længere.

Det fulde billede af FAS forekommer normalt hos spædbørn født af alkoholiske mødre, eller til dem, der drikker regelmæssigt eller druk. Men ingen mængde af alkohol er sikkert. Selv let eller moderat drikke kan påvirke fostret.

Hvorfor er føtale alkohol spektrum forstyrrelser en bekymring?

Alkohol anvendelse under graviditet har væsentlige virkninger på fosteret og barnet. Afhængighed og afhængighed af alkohol i moderen også forårsage fosteret at blive afhængige. Ved fødslen, barnets afhængighed af alkohol fortsætter. Men da alkoholen ikke længere er til rådighed, bliver barns centralnervesystemet overstimuleret, hvilket abstinenssymptomer. Alkohol tilbagetrækning kan begynde inden for et par timer efter fødslen, og symptomerne kan vare op til 18 måneder.

Ud over de akutte virkninger af tilbagetrækning, babyer ofte lider de teratogene (forårsager fysiske abnormiteter) virkninger af alkohol. Specifikke deformiteter af hovedet og ansigtet, hjertefejl og mental retardering er set med føtalt alkoholsyndrom (FAS).

Hvad er symptomerne på føtale alkohol spektrum forstyrrelser?

Ifølge CDC, kan der opstå følgende karakteristika eller adfærd hos børn med FASDs:

 • Lille for gestationsalder ved fødslen eller lille statur sammenlignet med deres jævnaldrende

 • Facial abnormiteter såsom små øjne og tynde mund

 • Dårlig fysisk koordination

 • Hyperaktive adfærd

 • Indlæringsvanskeligheder

 • Udviklingsforstyrrelser (for eksempel tale og sprog forsinkelser)

 • Mental retardering eller lav IQ

 • Problemer med dagligdagen

 • Dårlig ræsonnement og dom færdigheder

 • Sove og sutte problemer i barndom

Langsigtede problemer hos børn med FASDs kan omfatte psykiatriske problemer, bande og kriminel adfærd, arbejdsløshed og uafsluttet uddannelse.

Symptomerne på FASDs kan ligne andre medicinske sygdomme eller problemer. Konsultere en læge for en diagnose.

Hvordan føtale alkohol spektrum forstyrrelser diagnosticeret?

Oftest er FASDs diagnosticeret baseret på moderens historie og udseendet af barnet, baseret på en fysisk undersøgelse af en læge.

Behandling for føtale alkohol spektrum forstyrrelser

FDA har udpeget specifikke lægemidler til behandling af symptomer på tilbagetrækning fra alkohol i babyer. Men der er ingen behandling for livslang fosterskader og retardering. Babyer og børn med alkoholrelaterede skader ofte brug for udviklingsmæssige opfølgning og eventuelt langvarig behandling og pleje.

Forebyggelse føtalt alkoholsyndrom

Føtal alkohol spektrum forstyrrelser er 100 procent forebygges. Det kræver dog, at en mor stoppe med at bruge alkohol før graviditeten. Fordi ingen mængden af ​​alkohol er bevist sikker, bør kvinder holde op med at drikke det samme, hvis der er mistanke om graviditet.