Tusgen

Gendannelse fra operation for kræft i bugspytkirtlen

Dit hospital ophold vil afhænge af den type operation, du havde. Inddrivelse efter du forlader hospitalet kan fortsætte fra 4 til 12 uger. Her er en oversigt over, hvordan du kan føle efter operationen.

  • For de første par dage, vil du sandsynligvis have smerter fra de nedskæringer, kaldet indsnit. Du kan styre dine smerter med medicin. Du kan have en epidural kateter indsat i nederste del af ryggen, så det er lettere at give dig smertestillende medicin. Du kan have en patient-kontrolleret analgesi pumpe. Dette er en intravenøs form for smertestillende medicin, som du styrer ved at trykke på en knap. Pumpen er fjernet, før du forlader hospitalet. Tal med din læge eller sygeplejerske om dine muligheder for smertelindring. Nogle mennesker er tilbageholdende med at tage smertestillende medicin, men gør det rent faktisk kan hjælpe din helbredelse. Hvis dine smerter ikke er kontrolleret godt, for eksempel, kan du ikke ønsker at hoste eller vende ofte, som du har brug for at gøre, som du gendanne fra kirurgi.

  • Du har måske en lille dræn eller afløb placeret i underlivet under operationen. Disse afløb vil sandsynligvis blive fjernet, før du forlader hospitalet.

  • Du kan føle dig træt eller svag i et stykke tid. Mængden af ​​tid, det tager at komme fra en operation er forskellig for hver person.

  • Du har måske forstoppelse fra at bruge narkotiske smertestillende, fra ikke bevæger sig rundt, eller fra ikke spiser meget. Tal med din læge eller sygeplejerske om, hvordan du holder dine tarme bevæger sig.

  • Hvis hele din bugspytkirtel blev fjernet, du ikke længere nok insulin til at få glukose ind i dine celler, hvor de kan bruges til energi. Fjernelsen af din bugspytkirtel forårsager diabetes. Du bliver nødt til at lære at teste dit blod for glukose (sukker) og for at give dig selv insulinindsprøjtninger. Den diabetes pædagog på hospitalet, vil hjælpe dig med at styre din diabetes. Han eller hun vil give dig oplysninger om andre ting, du skal tage for at holde blodsukkeret inden for det normale område.

  • Hvis du har haft din bugspytkirtlen fjernes, eller det ikke længere kan lave enzymer, kan du blive nødt til at tage et enzym tablet til at hjælpe dig med at fordøje maden.

Du får også brug for opfølgende pleje efter operationen. Du vil gøre en opfølgende aftale med din kirurg og få andre oplysninger om hjemmeplejen, når du forlader hospitalet.