Tusgen

Hjerteanfald fakta

Blokeringen er ofte forårsaget af en ophobning af plak i kranspulsårerne-blodkar, der leverer blod til hjertet. Plak består af fedt, kolesterol, og andre stoffer. Til sidst kan plak briste og forårsage en blodprop til at danne. Blodproppen hindrer strømmen af ​​blod til hjertet, hvilket resulterer i et hjerteanfald.

Hvis blod og ilt forsyningen afbrydes alvorligt eller for en længere periode, kan den berørte del af hjertemusklen lider skade og dør. Resultatet er dysfunktion af hjertemusklen i påvirket af mangel på ilt område.

Risikofaktorer

Et hjerteanfald kan ske for enhver, men nogle mennesker er mere udsatte end andre. Dem med arvelige (genetiske) risikofaktorer såsom en familie historie hjertesygdom, type 1 diabetes, højt blodtryk, lavt niveau af HDL, eller "god" kolesterol, høje niveauer af LDL eller "dårlige" kolesterol, og høje triglycerider har en større risiko. Risiko stiger med alderen. Generelt er mænd risikerer i en tidligere alder end kvinder, men efter debut af overgangsalderen, kvinder er lige udsatte.

Forebyggelse

Mens nogle risikofaktorer er ude af din kontrol, er der ting, du kan tage for at styre kontrollerbare risikofaktorer. Dette omfatter rygestop, begrænse alkoholindtagelse, tabe overskydende vægt, få regelmæssig motion, spise en sund kost, og kontrollere stress. Arbejde med din læge for at holde dit kolesterol og triglycerid-niveauer i kontrol, samt at håndtere sygdomme som forhøjet blodtryk og type 2- diabetes, kan også hjælpe.

Symptomer

Det mest almindelige symptom på et hjerteanfald er brystsmerter eller ubehag, der varer mere end et par minutter. Selvom brystsmerter er nøglen advarselstegn om et hjerteanfald, kan det undertiden forveksles med fordøjelsesbesvær, lungebetændelse eller andre lidelser. Tjek symptomerne billedforklaringen boks til en liste over mulige hjerteanfald symptomer. Hvis du eller nogen du kender udviser nogen af ​​disse advarselstegn, ringe 911 med det samme.

Behandling

Målet med behandling for et hjerteanfald er at lindre smerter, genoprette øjeblikkelig blodgennemstrømning at bevare hjertemusklen funktion og forhindre dødsfald.

Et elektrokardiogram (EKG) vil ske straks på skadestuen eller i ambulancen, hvis 911 blev kaldt. Hvis EKG registrerer et hjerteanfald, er nødvendig øjeblikkelig indgriben. Behandlingsmuligheder omfatter:

  • Fibrinolytisk behandling: En IV medicin gives at opbryde blodproppen, der blokerer den koronare arterie.

  • Koronar angioplastik: En ballon anvendes til at skabe en større åbning i blodkarret for at øge blodgennemstrømningen.

  • Koronar bypass: Mest almindeligt omtalt som blot "bypass-operation", denne procedure er ofte udført i mennesker, der har angina (brystsmerter) og koronar sygdom (en sygdom, hvor plak har opbygget i arterierne). Under operationen, er en bypass skabt ved podning af et stykke af en vene over og under det blokerede område af en koronararterie, så blodet strømmer omkring forhindringen.