Tusgen

Hjertesygdom fakta

Hjertesygdom er primært forårsaget af plak opbygge på den indvendige vægge i arterier og reducere mængden af blod, der kan komme til hjertet.

Hvad er plak?

Plak består af fedt, kolesterol, calcium og andre stoffer, der findes i blodet. Når plak ophobes, det indsnævrer og hærder arterierne, og begrænser blodgennemstrømningen. Dette formindsker iltforsyning til hjertemusklen.

Angina vs Hjerteanfald

Når hjertemusklen ikke får nok ilt, kan to sygdomme udvikle: angina og et hjerteanfald.

Angina er en sygdom, hvor hjertemusklen ikke får tilstrækkelig ilt. Dette forårsager brystsmerter eller ubehag.

Et hjerteanfald kan opstå, hvis en arterie lukker hele vejen eller en blodprop blokerer blodgennemstrømningen. Når dette sker, er hjertemusklen ikke få ilt, og cellerne begynder at dø.

Risikofaktorer

Visse faktorer, såsom alder og familiens historie, øge sandsynligheden for at udvikle CAD. Mænd ældre end 45 og kvinder over 55 er i højere risiko for CAD. Hvis hjertesygdomme blev diagnosticeret i din far eller bror før alder 55, eller hvis hjertesygdom blev diagnosticeret i din mor eller søster før alder 65, er du nødt til at tage særlige forholdsregler for at undgå det.

De vigtigste risikofaktorer for CAD, der kan påvirkes af livsstilsvalg omfatter følgende:

  • Højt kolesterol: To af de vigtigste former for kolesterol er "dårlige" kolesterol, eller low-density lipoprotein (LDL), og "gode" kolesterol, eller high-density lipoprotein (HDL). LDL bærer form for kolesterol, der hober sig op i arterierne. HDL bærer kolesterol, der bliver fjernet fra kroppen, der holder den fra at bygge op på væggene i arterierne.

    Et lavt HDL-niveau (mindre end 40 mg / dl hos mænd, mindre end 50 mg / dl hos kvinder) øger risikoen for hjertesygdomme. Hvis du har for meget LDL -kolesterol (160mg/dL eller højere), kan det ophobes med andre stoffer i foring af arterierne. Dette gør arterierne smallere og til sidst blokerer strømmen af ​​blod.

  • Højt blodtryk: Dit hjerte arbejder hårdere, når dit blodtryk er på 140/90 mmHg mm Hg eller derover. Dette niveau kaldes højt blodtryk. Når dit blodtryk er højt i længere tid, kan hjertet forstørre og arterier kan blive arret og hærdet.

  • Fedme:. Din risiko for hjertesygdomme stiger, hvis du er mere end 30 procent overvægtige Fedme øger kolesterol og blodtryk, og det kan føre til diabetes, en anden risikofaktor for hjertesygdom.

  • Diabetes: Diabetes gør det lettere for plak til at danne i dine arterier. På grund af dette, det øger risikoen for hjerteanfald. Mennesker med diabetes er to til fire gange så tilbøjelige til at have et hjerteanfald, som er en person, der ikke har diabetes.

Screeninger og tests

European Heart Association anbefaler regelmæssig screening for risikofaktorer, der begynder i en alder af 20. Screening omfatter måling af blodtryk, BMI, taljemål, og puls hvert andet år, og at få et kolesterol profil og glukose test (en simpel blodsukker test) hvert femte år.

Din læge kan have dig til at have mere hyppige screeninger eller besøg, hvis du har en familie historie af hjertesygdomme, diabetes, højt blodtryk, højt kolesteroltal, eller andre sundhedsproblemer.