Tusgen

Hvordan at være en klog medicinsk forbruger

Tage sig tid til at blive en informeret og proaktiv medicinsk forbruger er et simpelt spørgsmål om selvbeskyttelse.

Behovet for at være en klog medicinsk forbruger er især vigtigt, hvis du er i et forbruger-instrueret sundhedsplan, såsom en medicinsk opsparingskonto, fordi disse planer lægge mere ansvar for sundhedsvæsenet på dine skuldre. Men fordelene ved at være en aktiv medicinsk forbruger omfatter bedre helbred, mere effektiv sundhedspleje, og lavere sundhedsudgifter.

Her er nogle tips til at få den bedste værdi for din sundhedspleje dollar.

Dit helbred plan

Jo mere du ved om din sundhed planen, jo bedre kan du bruge det til din fordel. Her er hvordan du gør det:

  • Bliv fortrolig med dine fordele. Find ud af, hvilke tjenester der er omfattet, og hvilke begrænsninger, udelukkelser eller levetid maksimum din plan lister. Vælg et beskyttelsesniveau, der opfylder, men ikke overstiger, hvad du og din familie har brug for.

  • Forstå dine økonomiske forpligtelser. Sundhed planer typisk bede dig om at betale en del af de fordele, omkostninger, i form af selvrisikoen, co-betalinger, eller faste gebyrer. Brug fordele klogt at spare på out-of-pocket udgifter.

  • Vide, hvordan man adgang til dine fordele. Følg dit planens retningslinier for få henvisninger til specialister, bliver indlagt på et hospital, der har en stationær kirurgisk procedure, få en second opinion, der har en screeningstest eller eksamen, eller ved hjælp af en ud-af-netværksudbyder.

  • Lær hvordan du får hjælp. Du skal vide, hvem de skal ringe for at finde ud af om fordelene, så spørg fakturering spørgsmål, løse en konflikt, modtager en henvisning, eller få råd om sundhed og forebyggelse spørgsmål.

Lægen

Din læge er din primære fortaler inden for sundhedsvæsenet. Gør din del ved at give lægen al den information, han eller hun har brug for at tjene dig bedre. Du bør også:

  • Find ud af hvordan at få adgang til tjenester. Kan du spørger en sygeplejerske eller læge rutinemæssige spørgsmål over telefonen, eller skal du lave en aftale? Kan du få en recept over telefonen?

  • Brug egenomsorg. Før du ringe til lægen, ringe til en sygeplejerske rådgivning linje eller bruge nogen lignende mulighed dit helbred Planen kan tilbyde. Self-treat forkølelse, mavesmerter, og andre mindre dårligdomme.

  • Forbered et kontor besøg. Vær sikker på at lægen har alle de nødvendige oplysninger til at foretage en præcis diagnose. Dette omfatter din medicinske journaler, familie sygehistorie, og en liste over den medicin, du tager. Medbring en liste af spørgsmål og problemer, som du ønsker at diskutere.

  • Forskning din sygdom og behandlingsmuligheder. Du kan finde behandling information ved at læse bøger, kontakte lægeforeninger, såsom den europæiske Heart Association, og ved hjælp af internettet.

  • Udforsk billigere muligheder. Spørg, hvis en generisk medicin er det rigtige for dig.

  • Følg igennem. Når du forpligte sig til en behandlingsplan, tage medicin som foreskrevet og overholde alle sygdoms-og forebyggelse trin.