Tusgen

Hvordan du kan slå mave - sår bug

De fleste mavesår forårsaget af bakterier kaldet Helicobacter pylori (H. pylori). Disse bakterier lever i maven og tolvfingertarmen (begyndelsen af ​​tyndtarmen).

Følgende forslag kan hjælpe dig, hvis du har et sår, og hvordan man får en ordentlig behandling.

Genkend sår symptomer

Da H. pylori inficerer slimhinden i maven eller tyndtarmen, vises et sår. Det er en lille, rå erosion. Mavesyre skyller ind over mavesår og forårsager en brændende eller gnavende smerte i maven. Smerten kan vække dig om natten. Sår i tyndtarmen kan forårsage lignende smerter. Denne smerte er ofte lettes ved at spise, men det normalt vender tilbage inden for et par timer. Andre symptomer på mavesår omfatter ændringer i appetit, bøvsen, oppustethed, vægttab, kvalme og opkastning. Hvis du har mavesmerter, der går igen, ikke afvise det som fordøjelsesbesvær eller maveproblemer. Det kunne være tegn på et sår.

Få hjælp

Se din læge omgående, hvis du bemærker nogen mave-eller abdominalsmerter. Dit helbred behandleren vil formentlig gøre en fuld medicinsk vurdering. Han eller hun kan så henvise dig en gastroenterolog at bekræfte, at du har et sår. Specialisten vil tage en biopsi af din mave for at bekræfte, at du har en H. pylori-infektion. Denne test er normalt en mindre endoskopisk procedure. Hvis du har en H. pylori-infektion, vil du sandsynligvis blive ordineret medicin. Venstre ubehandlet, kan såret bløder eller forårsager en obstruktion i maven. Det kan også forårsage perforering og bughindebetændelse, som kræver akut kirurgi.

Tag din medicin

Hvis du har en H. pylori-infektion, vil du sandsynligvis nødt til at tage en kombination af tre eller fire oral medicin. Disse omfatter som regel en eller to antibiotika, en H 2-blokker, syrepumpehæmmere, og en mave-foring beskytter. Det er vigtigt at tage din medicin som anvist, så dit sår vil heles. Det vil også mindske chancerne for, at såret vil vende tilbage.

Vær forsigtig tog NSAID

H. pylori er ikke den eneste årsag til mavesår. Hvis du jævnligt tage non-steroide anti-inflammatoriske lægemidler (NSAID) såsom aspirin eller ibuprofen, du er på et højere risiko for at udvikle mavesår. Personer, der tager NSAID er i særlig høj risiko, hvis de er ældre end 60 år, har en historie af peptisk mavesår sygdom, er rygere, har flere medicinske problemer, skal du bruge steroid medicin eller har nyresvigt.