Tusgen

Impotens

Hvad er impotens?

Impotens eller erektil dysfunktion, er den manglende evne af en mandlig at opnå og holde en erektion tilstrækkelig fast til at engagere sig i eller fuldstændig samleje. Selv om det er mere almindelig hos ældre mænd, kan impotens forekomme i alle aldre. Impotens er ikke en normal konsekvens af aldring. Ca. 70% af erektil dysfunktion skyldes sygdomme som diabetes og åreforkalkning, en anden 10% til 20% skyldes psykologiske faktorer, og den resterende procentdel er relateret til medicin, livsstilsfaktorer og skade (Kilde: NIDDK ).

Opnåelse af en erektion er en kompliceret proces, der kræver transmission af fornemmelser fra det genitale område til nervesystemet og tilbagesendelse af nerveimpulser til musklerne og blodkarrene i penis. Alt, hvad der forstyrrer denne udveksling, såsom sygdom eller skade i blodkar, muskler eller nerver, kan gøre at opnå og opretholde en erektion vanskelig. Psykologiske faktorer, såsom angst og depression, kan også interferere med den erektile funktion. Angst og depression, kan også opstå som følge af impotens.

Heldigvis impotens er normalt behandles. En grundig evaluering starter med en historie og fysisk eksamen er nødvendig for at hjælpe med at diagnosticere den underliggende årsag. Når årsagen til impotens er fastlagt, kan behandlingen være skræddersyet til at målrette årsag og andre bidragende faktorer. Behandlinger, der anvendes til impotens kan omfatte medikamenter, vakuumanordninger, kirurgi, og psykoterapi.

Fordi impotens kan være på grund af helbredsproblemer, der kan påvirke hele kroppen, og fordi det kan forstyrre ens livskvalitet, er det vigtigt at tale med din læge, hvis du har problemer med at opnå eller opretholde en erektion. Med stigende diskussion af impotens i medierne, kombineret med fremskridt inden for behandling, mænd er nu langt mere behageligt at tale med deres læge om impotens. Det er i øjeblikket anslås, at mellem 15 og 30 millioner mænd i Europa er påvirket af impotens (Kilde: NIDDK ).

Det er meget vigtigt at s eek omgående lægehjælp, hvis du oplever impotens, ikke kun fordi impotens kan skyldes underliggende sundhedsmæssige problemer, men fordi behandling kan forbedre din livskvalitet. Impotens er ikke en medicinsk nødsituation, men det kan være forbundet med sygdomme, der kan have alvorlige komplikationer.

Symptomer

Hvad er symptomerne på impotens?

Impotens eller erektil dysfunktion, er den manglende evne af en mandlig at opnå og holde en erektion tilstrækkelig fast til at engagere sig i eller fuldstændig samleje. Impotens manifesterer forskelligt i forskellige individer. Du kan finde dig er i stand til at opnå en erektion på alle, eller du kan være i stand til at opnå en erektion, men kun kortvarigt.... Læs mere om impotens symptomer

ÅRSAGER

Hvad er årsagen til impotens?

Det meste af tiden, impotens har en fysisk årsag. Opnåelse af en erektion er en kompliceret proces, som kræver din krop til at overføre fornemmelser fra det genitale område på nervesystemet og returnere nerveimpulser til musklerne og blodkarrene i penis. Alt, hvad der forstyrrer denne udveksling, såsom sygdom eller skade i blodkar, muskler eller nerver, kan føre til impotens. Psykologiske faktorer såsom angst og depression kan også forstyrre din erektil funktion.... Læs mere om impotens årsager

BEHANDLINGER

Hvordan er impotens behandles?

Behandling af impotens begynder med en livslang program for regelmæssig lægebehandling, som giver din sundhedsplejerske til at give tidlige screeningstest. Regelmæssig lægebehandling giver også en mulighed for din sundhedsplejerske til omgående at vurdere symptomer og din risiko for at udvikle impotens. Behandling af impotens er baseret på dens årsag.... Læs mere om impotens behandlinger

Flere artikler