Tusgen

Infektiøs arthritis

Hvad er det?

Infektiøs arthritis er ledsmerter, ømhed, stivhed og hævelse forårsaget af en infectionus middel, såsom bakterier, vira eller svampe.

Disse infektioner kan indtaste en fælles forskellige måder:

 • Efter spredning gennem blodbanen fra en anden del af kroppen, såsom lunger under lungebetændelse

 • Gennem en nærliggende sår

 • Efter operationen, en injektion eller traumer

Når infektionen når leddet, kan det medføre symptomer på ledbetændelse, der ofte er ledsaget af feber og kuldegysninger. Afhængigt af typen af ​​infektion, kan et eller flere led blive påvirket.

Den mest almindelige fælles påvirket af bakteriel infektion er knæet. Små led, såsom dem i fingre og tæer, er mere tilbøjelige til at blive smittet efter en virusinfektion eller efter direkte skade, såsom en bid. I mennesker, der bruger intravenøs medicin, samlinger i rygsøjlen eller brystben (brystbenet) kan deltage. Folk, der allerede har leddegigt eller en anden ledsygdom er mere tilbøjelige til at udvikle infektiøs arthritis.

Visse bakterier kan forårsage en form for infektiøs arthritis kaldes reaktiv arthritis (tidligere kaldet Reiters sygdom), hvilket synes at være forårsaget af immunsystemet reagerer over for bakterier, snarere end af infektionen. I reaktiv arthritis, ledbetændelse udvikler uger, måneder eller endda år efter infektionen. Reaktiv arthritis sker oftest efter infektioner i kønsorganer og mave skrifter.

Symptomer

Symptomer på infektiøs arthritis omfatter:

 • Ledsmerter og stivhed, typisk i knæ, skulder, ankel, finger, håndled eller hofte

 • Varme og rødme omkring leddet

 • Feber og kulderystelser

 • Hududslæt

Andre symptomer variere afhængigt af årsagen. Nogle mere almindelige årsager til infektiøs arthritis kan nævnes:

Lyme sygdom
Borreliose er forårsaget af bakterier, der lever i hjorte flåter og transmitteres gennem et flåtbid i en persons blodbanen.

Fordi flåtbid ofte går ubemærket hen, og udslæt kan blive overset, er borreliose ikke altid diagnosticeres med det samme. Når infektionen ikke behandles, kan yderligere symptomer udvikle sig, herunder ledbetændelse (oftest i knæet). Gigt typisk udvikler sig i de senere stadier af borreliose.

Gonoré
Gonoré er en seksuelt overført bakteriel infektion, der kan forårsage smerte i et eller flere led eller sener og undertiden en udslæt og feber. Omkring en tredjedel af mennesker med gonoré rapport ledsmerter.

Staphylococcus infektion
Staphylococcus bakterier er almindelige bakterier, der kan forårsage infektioner gennem nedskæringer eller andre pauser i huden eller gennem forurenet mad. Bakterierne kan frigives i blodbanen og sprede sig til knæet eller andre led, der forårsager intens og pludselig smerte, hævelse og immobilitet af leddet. Dette er en alvorlig sygdom, fordi ledskader kan udvikle sig inden for få dage, hvis infektionen ikke er fundet og behandles hurtigt.

Tuberkulose
Tuberkulose er en infektion forårsaget af Mycobacterium tuberculosis bakterie. Det er normalt påvirker lungerne, men det kan påvirke andre dele af kroppen, herunder mave-tarmkanalen, nerver, lymfeknuder og huden, såvel som knogler og led. Gigt er forårsaget af tuberkulose påvirker sædvanligvis enten rygsøjlen eller store led, såsom hofter eller knæ. Den fælles betændelse forårsaget af tuberkulose tendens til at være mindre dramatisk end betændelse forårsaget af nogle andre bakterielle infektioner, og det udvikler sig langsomt.

Vira
Gigt kan være forårsaget af infektion med mange vira, herunder dem, der forårsager forkølelse, øvre luftvejsinfektioner, human immundefekt virus ( HIV ), hepatitis, parvovirus, røde hunde og fåresyge. Mange led kan blive påvirket på samme tid, og symptomerne af viral infektiøs arthritis kan være ligner symptomerne på rheumatoid arthritis. Men viral arthritis symptomer forsvinder som regel inden for dage eller uger, hvis sygdommen forårsager problemet går væk. HIV og nogle former for viral hepatitis kan medføre kronisk (langvarig) infektion og længerevarende ledsymptomer.

Diagnose

Hvis din læge har mistanke om, at dine ledsymptomer er relateret til en bakteriel infektion, han eller hun sandsynligvis vil fjerne væske fra de berørte fælles med en nål og vil have det analyseret i et laboratorium. Du har måske blod-og urinprøver. Hvis lægen mener, en seksuelt overført sygdom, kan være årsag til problemet, vil han eller hun gøre en underlivsbetændelse eksamen, hvis du er en kvinde og en vatpind af penis og en urintest, hvis du er en mand. Urin og penslet materiale sendes at blive testet i et laboratorium. Tests er ikke tilgængelige til at diagnosticere mest virussygdomme. Men nogle af de mere alvorlige virale årsager til gigt, som parvovirus, hepatitis B, hepatitis C og hiv, kan normalt diagnosticeret med blodprøver.

Forventet varighed

Hvor længe symptomer sidste afhænger af årsagen og hvor hurtigt behandlingen er startet. Symptomerne kan forbedre, så snart som 24 timer efter behandlingen starter. De kan dog fortsætte i uger eller måneder, når de vedrører Borreliose, mange bakteriestammer eller tuberkulose. Hvis infektion skader leddene, kan symptomerne vare et helt liv.

Forebyggelse

Den bedste måde at forebygge smitsomme arthritis varierer afhængigt af typen af ​​infektion:

 • Stafylokokker arthritis - Hvis du har en stafylokok infektion, antibiotika kan bruges til at forhindre denne form for gigt. Men for mange mennesker, ledsmerter og hævelse er de første tegn på infektion.

 • Gonococcal gigt - Du kan forhindre denne form for gigt ved at forebygge gonoré. Dyrke sikker sex eller ikke har sex.

 • Lyme sygdom arthritis - Den bedste måde at forebygge gigt fra en Lyme infektion er at undgå borreliose. Bær lange bukser og langærmede skjorter, brug kryds frastødende, og undgå skov, pensel og andre områder, hvor flåter bor. Hvis du bor i et område, hvor Borreliose er fælles, kan du forhindre Lyme infektion ved at tage antibiotika snart efter at finde en vedhæftet eller engorged hjorte kryds. På samme måde kan du forhindre Lyme arthritis ved at tage antibiotika, når udslæt af Lyme sygdom er først observeret.

 • Tuberkulose-relaterede arthritis - Et tuberkulose vaccine kan bidrage til at forebygge tuberkulose og al tilknyttet arthritis. Men vaccination for tuberkulose er ikke rutine i mange dele af verden, herunder Europa, og vaccinen er kun moderat effektive. Hvis du har tuberkulose, kan antibiotika forhindre fælles infektion og gigt. Hvis en hudtest viser seneste udsættelse for tuberkulose, eller hvis en røntgenundersøgelse tyder aktiv tuberkulose, kan antibiotika stoppe smitten i at sprede sig leddene.

 • Viral arthritis - Den bedste måde at undgå gigt forårsaget af en virusinfektion, er at undgå at få infektionen. Vask dine hænder efter du har været omkring syge børn eller andre personer med en virusinfektion. Måder at forebygge hepatitis B, hepatitis C og hiv omfatter undgå brug af injicerede stoffer og ikke have ubeskyttet sex med en person, der kan være inficeret.

Behandling

Fordi mange bakterieinfektioner permanent kan ødelægge brusk omkring leddene, behov for en fælles inficeret med bakterier omgående behandles med antibiotika.

Virale infektioner ikke reagerer på antibiotika, og de fleste vil gå væk på egen hånd. Dog er tilgængelige for nogle virusinfektioner, såsom hepatitis C og HIV antivirale behandlinger. Aspirin eller ibuprofen (Advil, motrin og andre mærker) kan tages for at lindre smerter og hævelse i løbet af den tid det tager for infektionen til at gå væk. Virale infektioner normalt ikke forårsager ledskader.

Hvis du har en bakteriel infektion, vil du sandsynligvis blive indlagt, så den inficerede joint kan tømmes, kan du modtage antibiotika intravenøst ​​(i en vene), og du kan hvile leddet.

I nogle tilfælde kan operation være nødvendig for at fjerne beskadigede væv fra leddet. Hvis alvorlige skader, der allerede har fundet sted, kan kirurgi være nødvendig for at rekonstruere det fælles. Kirurgi er sjældent nødvendig for arthritis forbundet med gonorré eller virusinfektion.

Reaktiv arthritis kan behandles med andre lægemidler, men kun efter at infektionen er helbredt. Disse lægemidler omfatter non-steroide anti-inflammatoriske lægemidler (NSAID), kortikosteroider, methotrexat (Folex, Methotrexat LPF, Rheumatrex) og sulfasalazin (Azulfidine).

Mens den fælles er ved at komme fra den infektion, kan det være nødvendigt at være immobiliseret kortvarigt med en bandage eller skinne. Så hurtigt som muligt, dog, motion og fysisk terapi anbefales at genoprette styrke og mobilitet.

Hvornår skal kalde en professionel

Hvis du oplever nogen af ​​symptomerne på infektiøs artritis i mere end et par dage, skal du kontakte din læge.

Prognose

Hvis der opdages og behandles omgående infektiøs arthritis, er usandsynligt ledskader. Det er dog muligt ledskader med mange typer af infektioner, især når en bakteriel infektion ikke diagnosticeres og behandles omgående.