Tusgen

Kæbe smerter

Hvad er kæbe smerter?

Kæbe smerter er nogen form for smerte eller ubehag i kæbe-området, som omfatter underkæben (underkæben, der ofte omtales som kæbeknoglen), Bidfunktion (TMJ eller kæben fælles), og de omkringliggende bløddele. Kæbeleddet forbinder underkæben til den tidsmæssige knogle i kraniet og er ansvarlig for at bringe den nedre og øvre kæber sammen. Det er en af ​​de hyppigst anvendte leddene i kroppen.

Afhængig af den underliggende årsag kan kæbesmerter opstå pludseligt eller bygge op over tid. Du kan føle en kedelig smerte, eller det kan være så smertefulde, at du ikke kan åbne munden for at spise. Kæbe smerter kan være udløst af forskellige aktiviteter, såsom at spise, synke eller blot røre ved kæbe-området, som det er tilfældet med trigeminus neuralgi.

En af de mest almindelige årsager til kæben smerter er stress kæbeleddet, hvilket fører til temporomandibular ledsygdom eller TMD. Kæbeleddet er umiddelbart foran øret på hver side af dit hoved. Muskler, sener, ledbånd og andre bløde væv omgiver leddet. TMD kan være forårsaget af slid og ælde, skade eller sygdom i leddet og omgivende bløde væv.

Kæbe smerter kan også være et tegn på forskellige andre sygdomme, lidelser og sygdomme. Relativt milde sygdomme, såsom tænderskæren, kan forårsage kæbe smerter. Mere alvorlige sygdomme indbefatter rheumatoid arthritis, infektion og neuralgi. Kæbe smerter er også betragtes som en af ​​de kendetegnende advarselstegn på et hjerteanfald.

Hvis du oplever kæbe smerter i forbindelse med brystsmerter eller smerte, der udstråler til din arm og skulder, svedtendens, eller åndenød, kan du have et hjerteanfald. Dette er en umiddelbart livstruende medicinsk nødsituation. S eek øjeblikkelig lægehjælp (ring 911).

Symptomer

Hvilke andre symptomer kan forekomme med kæbe smerter?

Kæbe smerter kan være ledsaget af andre symptomer, afhængigt af den underliggende sygdom, lidelse eller sygdom. Krop systemer, der er tilsyneladende relateret til kæben område kan også blive påvirket. For eksempel kan du have en feber, hvis kæbe smerter skyldes en infektion eller inflammatorisk proces.... Læs mere om kæbe smerter symptomer

ÅRSAGER

Hvad er årsagen til kæbe smerter?

Kæbe smerter er et symptom på en række forskellige sygdomme, lidelser og sygdomme. Hvis du oplever smerte på den ene eller begge sider af hovedet foran ørerne, kan du have kæbeleddet disorder (TMD). TMD er præget af smerter, ømhed, og problemer med at åbne munden. TMD kan være forårsaget af adfærd, såsom tænderskæren, forkert afstemt tænder eller bide, og aldersrelateret slitage på leddet og den disk, der dæmper det fælles. Mere alvorlige sygdomme, der fører til kæbe og ledsmerter inkluderer leddegigt og neuralgi.... Læs mere om kæbesmerter årsager

Flere artikler