Tusgen

Kolde medicin under graviditet

Spørgsmål:

Hvilken kold mæglinger vil du anbefale under graviditeten?

Svar:

Generelt kan acetaminophen (Tylenol og generiske versioner) anvendes sikkert under graviditet. Dette stof er effektiv til behandling af feber, ømhed og smerter, der kan ledsage forkølelse. Du bør begrænse mængden af ​​acetaminophen i en 24-timers periode til ikke mere end 3.000 milligram per dag. Kvinder med leverproblemer bør ikke bruge acetaminophen, indtil de har tjekket med deres læger.

Ibuprofen (Motrin, Advil og generiske versioner) og andre ikke-steroide anti-inflammatoriske lægemidler er generelt undgås i graviditeten. De kan have en effekt på fosterets hjerte og nyrer. Disse virkninger er mest om sent i graviditeten. Brief brug af ibuprofen tidligt i graviditeten sandsynligvis har meget lav risiko.

Diphenhydramin ( Benadryl og generiske versioner), kan være nyttige i at behandle nogle af overbelastning, der kommer sammen med en forkølelse. Det er sikkert at tage under graviditeten.

Pseudoephedrin (Sudafed og generiske versioner) er et almindeligt dekongestant men de seneste oplysninger viser, at det bør undgås, især i første trimester. Det kan påvirke moderen og fosteret blodkar. Måske på grund af dette, er det forbundet med en øget risiko for visse fødselsdefekter.

Senere i graviditeten - efter organer er mere fuldt dannet - der er sandsynligvis meget lavere risiko fra pseudoephedrin så sammen som en mors blodtryk er normalt (pseudoephedrin kan medføre en stigning i blodtrykket). Den absolutte risiko for problemer fra medicin, også dem der ikke anbefales, er imidlertid lav. Hvis du har taget tingene uden at vide af risici, eller før anerkende du var gravid, bør du ikke gå i panik. Sandsynligvis alt er godt.

Og selvfølgelig de retsmidler, din mor ville anbefale - kylling suppe og hvile - er fint samt i graviditeten.