Tusgen

Kræft i hjernen

Hvad er kræft i hjernen?

Kræft i hjernen er en alvorlig form for kræft, der opstår, når der er en ukontrolleret vækst af kræftceller, der danner en ondartet svulst i hjernen.

Normalt vil celler i hjernen, der er gamle eller beskadigede stoppe dividere og dø. Disse celler erstattes af raske unge celler. Brain kræft opstår, når gamle eller beskadigede celler fortsætte med at dele og formere sig ukontrolleret. Disse unormale celler efterhånden udvikle sig til en ondartet vævsmasse (tumor) og fortrænge og ødelægge raske celler i hjernen. Som hjernecancer vokser, interfererer med vitale processer og funktioner i hjernen og rygmarven.

Ikke alle hjernetumorer er ondartede (kræft). Nogle typer af hjernesvulster er godartede (noncancerous).

Der er to hovedtyper af kræft i hjernen:

  • Primær kræft i hjernen begynder vokser i selve hjernen. Primær kræft i hjernen er den sjældneste form for kræft i hjernen. Det kan sprede sig og invadere sundt væv i hjernen og rygmarven, men sjældent spreder sig til andre dele af kroppen. Hvert år omkring 19.000 mennesker i Europa er diagnosticeret med primær kræft i hjernen, ifølge National Cancer Institute (Kilde: NCI ).

  • Sekundær kræft i hjernen er mere udbredt end primær kræft i hjernen. Sekundær hjernecancer er forårsaget af en cancer der er indledt i en anden del af kroppen, såsom i lunge, bryst, nyre, hud eller prostata, der spreder sig til hjernen. Sekundær kræft i hjernen kaldes også metastatisk kræft i hjernen.

Prognosen for mennesker med kræft i hjernen varierer afhængigt af kræft type, placering og fase af avancement, din alder, generelle sundhedstilstand og sygehistorie og andre faktorer. Diagnosticering kræft i hjernen i sin tidligste fase giver det bedste håb for en vellykket behandling eller helbredelse.

Kræft i hjernen kan føre til livstruende komplikationer og være dødelig, især hvis det går uopdaget og ubehandlet. Søger regelmæssig lægebehandling giver de bedste chancer for at opdage kræft i sin tidligste, mest helbredes scenen. Hvis du har kræft i hjernen, kan efter din behandling plan medvirke til at reducere din risiko for alvorlige komplikationer af kræft i hjernen.

Symptomer

Hvad er symptomerne på kræft i hjernen?

Brain kræft kan ikke producere nogen symptomer i sin tidligste fase, hvor det er mest behandles. Når symptomerne opstår, kan de variere mellem individer og varierer afhængigt af den fase af avancement og hvor kræften er placeret i hjernen.... Læs mere om hjernen kræft symptomer

ÅRSAGER

Hvad der forårsager kræft i hjernen?

Brain kræft opstår, når der er en ukontrolleret vækst af cancerceller i hjernen, der danner en ondartet hjernetumor. Den underliggende årsag til den primære kræft i hjernen, kræft, der begynder i hjernen, er ikke kendt. Sekundær kræft i hjernen er forårsaget af kræft i et andet organ i kroppen, såsom bryst-, prostata-, nyre, hud eller knogler, der har spredt sig til hjernen.... Læs mere om kræft i hjernen årsager

BEHANDLINGER

Hvordan er kræft i hjernen behandles?

Behandling af kræft i hjernen begynder med at søge regelmæssig lægehjælp hele dit liv. Regelmæssig lægebehandling giver din sundhedsplejerske bedst vurdere symptomer, såsom hovedpine og følelsesløshed, og din risiko for at udvikle kræft i hjernen, og straks bestille diagnostisk test. Disse foranstaltninger i høj grad øge chancerne for at opdage kræft i hjernen i sin tidligste, mest helbredes scenen.... Læs mere om hjernen kræftbehandling

Flere artikler