Tusgen

Kronisk smertelindring: min historie

Ved Loolwa khazzoom

Livet før smerte

Tilbage i dag, var jeg en über atletisk chick: en ivrig cyklist, svømmer og jogger, en kvinders selvforsvar instruktør, og vigtigst, en dans djævel. På en given nat i ugen, kan du fange mig på de lokale klubber, euforisk danse natten væk.

Det ændrede sig efter en hit-and-run, frontalt bil kollision i 1997-da jeg sluttede sig til rækken af ​​millioner af mennesker (mere end halvdelen af ​​befolkningen) lever med kroniske smerter. Henvender sig til sundhedsvæsenet, fandt jeg snart mig selv spinning gennem en fælles for dem, der søger helvede kronisk smertelindring.

Kronisk smerte helvede

Jeg blev fejldiagnosticeret, nægtede tests, afvist som en hypokonder, fysisk såret, følelsesmæssigt traumatiserede og økonomisk drænet af selve praktikere, der skulle hjælpe mig helbrede. Som et resultat, jeg endte ikke kun i smerte, men også i fortvivlelse. I 2004 var jeg sunket så lavt, at overvejer selvmord blev så meget en del af min morgen rutine som at drikke en kop kaffe.

Det år, en ven slæbte mig ud af min by-lejlighed-som jeg var blevet bange for at forlade-og tog mig til et tilbagetog midt i ørkenen. På den første nat, jeg græd bittert, mens du ser en elektrificerende dansetrup udføre i den hvide ørken sand. Knap nok i stand til at gå, jeg vidste, jeg havde for evigt mistet evnen til at bevæge sig så lidenskabeligt og energisk.

Transcending smerte

Efter dansere og publikum forlod dog som musikken blared over højttalere og tårerne strømmede ned over mit ansigt, hævede jeg mine arme-den eneste del af kroppen ikke er i smerte-og begyndte at flytte dem til musikken. Og så begyndte jeg at danse igen.

Efter re-konceptualiseret dans som noget andet end spring, snurrer og fancy fodarbejde, jeg fortsatte med at danse på min kant for varigheden af ​​tilbagetog. Til min forbavselse, fandt jeg, at kanten flytte ud længere og længere-indtil fjerde dag i tilbagetog, da jeg var magisk stand til at rive op på dansegulvet som i de forløbne år. Tårer, denne gang af henrykkelse og taknemmelighed, strømmede ned ad mine kinder igen.

Dancing med smerte

Siden dengang har jeg udforsket magi og ånd dans som et stærkt og innovativt værktøj for kronisk smertelindring. Jeg har brugt det til at hjælpe med at helbrede mig selv, og jeg har udviklet det som en metode til at hjælpe med at helbrede andre personer, der lider af smerter.

Ud over det fysiske aspekt, jeg har brugt Dancing med Pain ® som en metafor for at skabe en dynamisk følelsesmæssige og åndelige forhold til smerte-så patienterne ikke længere er ofre for depression, angst og frygt, men snarere kraftige dansepartnere med dem.

Endelig har jeg brugt Dancing med Pain ® model som et pædagogisk redskab i at vejlede sundhedspersonale-så de forstår, hvordan man kan arbejde effektivt og caringly med kroniske smertepatienter.

Dit helbred

Dit helbred

Folk, der er aktivt involveret i deres medicinske behandling er sundere og lever længere.