Tusgen

Kunne en ernærings-ekspert hjælpe dig?

Lægen siger, at du har brug for at tabe sig, men du ved ikke, hvordan man kommer i gang. Eller, du har svært ved at holde sig til en lav-salt kost, selvom du ved, det vil hjælpe med at kontrollere din højt blodtryk.

Hvis du har brug for at ændre dine spisevaner af hensyn til dit helbred, du har overvejet at tale med en registreret diætist (RD)? Disse sundhedspersonale kan hjælpe dig med at nå dit ønskede vægt mål eller opretholde nogen kosten restriktioner din sundhedspleje udbyder anbefaler.

Der er mange grunde til at søge hjælp fra en diætist. Hvis du har højt kolesteroltal, diabetes eller højt blodtryk eller er overvægtig, kan se en RD regelmæssigt være en investering i et godt helbred. For eksempel nyere forskning viser, at modtage undervisning, støtte og henvisninger fra en RD hjulpet folk med type 2 diabetes miste mere vægt, tage færre medicin og føler sig bedre end dem, der ikke søger hjælp.

Hvad kan du forvente

På din første udnævnelse, vil du give din læge, kost og motion historie. RD vil analysere din nuværende kost og livsstil og tale med dig om dine mål. Så han eller hun vil hjælpe dig med at udvikle nogle strategier til opfyldelse af disse mål. At komme i gang, vil du modtage trykt information om sundhed, måske en mad og motion log og en kostplan, der er skabt til dig.

Din RD kan se dig alene eller som del af en gruppe. Hvis du besøger en diætist som en del af din behandling plan for en specifik sygdom, vil du sandsynligvis have en-til-en sessioner. Antallet af besøg varierer, afhængigt af dit behov for uddannelse og støtte.

I første omgang kan du nødt til at se RD hver uge. Som du fremskridt, besøgene normalt taper. Under hvert besøg, vil du diskutere dine fremskridt og hvordan man kan overvinde potentielle hindringer, såsom hvordan at undgå overspisning på din fødselsdagsfest i næste måned.

Hvad er deres kvalifikationer?

Disse fagfolk har en bachelorgrad i diætetik eller et relateret område, såsom ernæring, fra en institution akkrediteret af den europæiske Diætetiske Association (ADA). Efter endt uddannelse, de arbejder under tilsyn af en anden diætist i op til et år. Derefter skal de bestå en eksamen for at blive registreret. For at holde deres legitimationsoplysninger, skal RD'er fuldføre 75 timers efteruddannelse hvert femte år.

Der er mere end 50.000 RD'er i Europa, så der er sikkert en i nærheden af ​​dig. Husk at tjekke med din sundhed planen, før du laver en aftale for at finde ud af, om besøgene er dækket.