Tusgen

Kunne vægttab kirurgi redde dit liv?

Fordelene ved vægttab kirurgi ud over, hvad øjet kan se. Hvis du er overvægtig, kan kirurgi til at tabe være sikrere end transporterer omkring de ekstra pounds. Hvis du beskæftiger sig med diabetes så godt, kan vægttab kirurgi sende sygdommen i langsigtede remission.

Men er at tabe værd risici forbundet med operationen? Tag et kig på den nyeste forskning.

Lavere odds for at dø for overvægtige

En undersøgelse foretaget af National Institutes of Health fandt, at 10 til 15 år efter at have vægttab kirurgi, var mindre tilbøjelige til at udvikle overvægtige patienter - og mere tilbøjelige til at komme sig - diabetes og andre hjertesygdomme risikofaktorer. Disse patienter viste også en næsten 25 procent reduktion i døden, sammenlignet med svært overvægtige patienter, som ikke har proceduren.

Vægttab kirurgi synes at forbedre kroppens evne til at kontrollere blodsukkeret. Det kan endog vende type 2 diabetes. Ved at hjælpe dig med at tabe, kan det også sænke din risiko for alvorlige sygdomme som hjertesygdomme og slagtilfælde.

Afvejning fordele og risici

For nylig blev en undersøgelse om vægttab kirurgi offentliggjort i New England Journal of Medicine. Forskerne fandt vægttab kirurgi for at være en effektiv og sikker behandling for svær overvægt. Forekomsten af ​​dødsfald og bivirkninger inden for 30 dage efter operationen var meget lavt. Det matchede satserne set med andre store operationer.

Alle fire hovedgrupper af vægttab kirurgi begrænse mængden af ​​mad, du kan spise eller mindske absorptionen af ​​fødevarer, og nogle gør begge dele. Hver type kirurgi kommer med sine egne risici og fordele, og lægerne er ikke enige om, der er bedst.

Overvej dit kandidatur

Vægttab kirurgi er typisk anbefales til voksne med et body mass index (BMI) på 40 eller derover. Hvis du har en alvorlig sundhedsmæssig sygdom, såsom diabetes eller hjertesygdom, kan du ønsker at se ind i kirurgi, hvis dit BMI er mellem 35 og 39,9. Du kan beregne din med denne BMI regnemaskine.

Det er også vigtigt at overveje, hvor parat du er til at gøre en forandring. Hver vægttab procedure kræver, at du til at forpligte sig til en levetid på sund kost og regelmæssig motion. Spørg din læge for hans eller hendes mening om dit vægttab muligheder.