Tusgen

Kvindelige atleter: kender score på din krop

Flere kvinder og piger end nogensinde før at deltage i sport og andre former for motion.

"På samme tid har den hastighed, kontakt, og intensiteten af ​​sport og motion øges, så flere og flere kvinder at komme til skade," siger Alison Toth, MD, en kvinders sports medicin specialist i Durham, NC

Aktive kvinder står over for særlige risici. Her er et godt eksempel: Kvinder er to til 10 gange mere tilbøjelige end mænd til at lide knæskader i det forreste korsbånd (ACL), som hjælper med at forbinde din øvre og nedre ben knogler, siger Dr. Toth. Blandt de mest risikable sportsgrene: basketball, fodbold, hockey, lacrosse, og skiløb. Forskere siger, at en kvindes krop får hende til at lande fra en hoppe med mere flex i anklen og mere fod udrulning, der sætter stress på knæet. Løse knæled og andre forskelle mellem den mandlige og kvindelige krop kan øge risikoen, sammen med hormon niveauer.

Stress frakturer, knæskallen smerter, og fod deformiteter er også mere almindelig hos kvinder, siger Anne Z. Hoch, DO, en kvinders sports medicin specialist i Milwaukee.

Den "triade"

En trussel unikke for kvinder er "kvindelige atlet triade", en sygdom præget af spiseforstyrrelser, amenorré (mistede perioder), og knogleskørhed. I slutningen af ​​1980'erne, da Dr. Toth spillede basketball for Yale, hun og hendes holdkammerater set det en hædersbevisning, hvis deres perioder stoppet. De følte, det viste sig, at de arbejdede hårdt ud. Men sygdommen, mens almindelig, er ikke sundt eller normal.

Den kvindelige atlet triade starter med ernæringsmæssige problemer. En aktiv kvinde kan skære ned på kalorier for at tabe sig, eller hun kan brænde flere kalorier udøver end hun tager i. Crash slankekure og overspisning er andre tegn på en mulig spiseforstyrrelse. Enhver af disse kan skabe et kalorie underskud, der påvirker kroppens samlede fedt og efterfølgende det reproduktive system, der fører til lavt østrogenniveau og ubesvarede perioder.

Kalorie underskud

"Typisk ser vi piger med daglige kalorie underskud på 1.000 til 1.500 kalorier," siger Dr. Hoch. Bare for at komme igennem dagen, en pige har brug for 1.500 til 1.800 kalorier. "Du har brug for 100 kalorier mere for hver mile du kører. Så hvis du kører fem til 10 miles, du nødt til at tilføje yderligere 500 til 1.000 kalorier. Men i stedet for at tage i 2.500 kalorier, er nogle af disse piger kun tager i 1.000 eller 1.500 kalorier. "

Atleternes lavt østrogenniveau og ubesvarede perioder er knyttet til osteoporose. Østrogen hjælper kroppen bruge calcium og opretholde en normal knogle stofskifte. Mangler tre eller flere perioder i træk er normalt et tegn på, at der ikke kan være tilstrækkelig østrogen for at opbygge og vedligeholde knogletæthed. Over tid denne nedgang af estrogen kan føre til svækkede knogler. Et tegn på nedsat knogletæthed er stress frakturer. En tilbagevenden til en normal menstruationscyklus kan hjælpe gendanne meget, men ikke alle af den tabte knogletæthed.

En anden årsag til nedsat knogletæthed kan være for lidt calcium og D-vitamin i løbet af preteen og teenage år. Hunnerne bør udvikle det meste af deres knoglemasse og højeste knogletæthed i løbet af deres teenageår. Alligevel Dr. Hoch citater føderale regering forskning viser, at kun 13 procent af pigerne i alderen 11 til 14 får nok calcium. Teenagere og ældre kvinder har brug for at supplere calcium og D-vitamin, hvis de ikke får nok i deres kost.

Kredsløbsproblemer

Forskning udført af Dr. Hoch fandt også, at kvindelige triade atleter står over for en større risiko for tidlige kredsløbsproblemer. Tests viste kollegium løbere, hvis perioder har stoppet havde åreforkalkning.

Enhver kvindelig atlet er i risiko for triaden. Men Dr. Hoch siger, det er mest udbredt i sportsgrene, der kræver pigerne til at være tynde, såsom løbere, ballerinaer, gymnaster og tal skatere, hvis sport fokusere mere på udseende og vægt.

Behandling indebærer ofte et team tilgang, som den Dr. Hoch programsamarbejdslande tilbud. En læge, diætist og psykolog arbejdet med atlet, hendes træner, og hendes forældre. Fuldstændig genopretning kan tage måneder, endog år.

"Vores undersøgelser vedrørende amenorrheic atleter har fundet, at når pigerne forbedre deres kost og brændstof deres kroppe ordentligt, de tager på i vægt og kropsfedt og deres menstruation vender tilbage," siger Dr. Hoch. "Men vi ser også en forbedring i deres 5-kilometer køretider. Så det er en win-win situation."