Tusgen

Kwashiorkor

Hvad er kwashiorkor?

Kwashiorkor er en type underernæring, der er sjælden i Europa, det er mest almindelig i områder med tørke og hungersnød. Kwashiorkor skyldes utilstrækkelige protein i kosten på trods af en passende kalorieindtag. Symptomerne kan omfatte irritabilitet og træthed efterfulgt af langsommere vækst, vægttab, muskelsvind, generaliseret hævelse, hudforandringer, udvidelsen af leveren og maven, og svækkelse af immunsystemet, hvilket fører til hyppige infektioner. Når kwashiorkor udvikler nogle af de effekter, såsom korte statur og intellektuelle handicap, kan ikke korrigeres.

Børn påvirkes af kwashiorkor oftere end voksne. Det starter typisk efter at barnet er vænnet fra, og modermælk er blevet erstattet med en kost lavt proteinindhold, selv om det kan forekomme hos spædbørn, hvis moderen er protein-berøvet. Kwashiorkor kan også opstå på grund af parasitter og infektioner, som kan interferere med ernæringstilstanden. Lavt proteinindhold kostvaner er forbundet med kosten ændringer som følge af mælk allergi hos spædbørn, FAD kostvaner, dårlig ernæringsmæssig uddannelse eller et kaotisk hjem liv, er andre årsager til kwashiorkor.

Kwashiorkor kan forebygges ved herunder fødevarer i din kost, der er rig på proteiner, såsom kød, fisk, mælkeprodukter, æg, soja, og bønner. Behandling indebærer langsomme stigninger i kalorier fra kulhydrater, sukker og fedt, efterfulgt af protein. Vitamin-og mineraltilskud og enzymer til at hjælpe fordøje mejeriprodukter er ofte nødvendig. Behandlingen indebærer også korrektion af væske-og elektrolytforstyrrelser og behandling af eventuelle infektioner.

Selvom kwashiorkor er ikke almindeligt i Europa, kan proteinmangel forekomme med langvarig hospitalsindlæggelse eller i plejehjemsbeboere. Det anslås, at op til halvdelen af de ældre bor på plejehjem har kost lavt proteinindhold (Kilde: Pubmedhealth ).

Venstre ubehandlet, kan kwashiorkor forårsage livstruende chok og koma. Søg straks with ical pleje (ringe 911) for alvorlige symptomer, såsom voldsomme svedeture, blålig farvning af læber eller fingernegle, brystsmerter, kold og klam hud, hurtig eller overfladisk vejrtrækning, hurtig puls (takykardi), svaghed, nedsat eller fraværende urinproduktion, feber, usædvanlig angst eller forvirring eller tab af bevidsthed for selv et kort øjeblik søge omgående lægehjælp, hvis symptomer på kwashiorkor forekomme..

Symptomer

Hvad er symptomerne på kwashiorkor?

Tidlige symptomer på kwashiorkor omfatter irritabilitet og træthed. Som sygdommen fortsætter, yderligere symptomer omfatter bremset vækst, vægttab, muskelsvind, generaliseret hævelse, hudforandringer, udvidelsen af leveren og maven, og svækkelse af immunsystemet, hvilket fører til hyppige infektioner.... Læs mere om Kwashiorkor symptomer

ÅRSAGER

Hvad er årsagen kwashiorkor?

Kwashiorkor er forårsaget af en kost lavt proteinindhold. Det kan også opstå på grund af infektioner, parasitter eller andre sygdomme, der interfererer med protein absorption fra mave-tarmkanalen. Det er mest almindeligt i børn, der bor i områder, der er ramt af tørke og hungersnød, men det kan være relateret til kosten ændringer som følge af mælk allergi hos spædbørn, FAD kostvaner, dårlig ernæringsmæssig uddannelse eller et kaotisk hjem liv.... Læs mere om kwashiorkor årsager

BEHANDLINGER

Hvordan kwashiorkor behandles?

Behandling af kwashiorkor afhænger af dens sværhedsgrad. Kan have brug for væske-og elektrolyt ubalancer skal korrigeres med intravenøs væske, og infektioner kan kræve behandling med antibiotika.... Læs mere om Kwashiorkor behandlinger

Flere artikler