Tusgen

Lichen sclerosus: behandlinger

Hvordan lichen sclerosus behandles?

Lichen sclerosus er en kronisk sygdom, som der ikke er nogen kur. Men med den rette behandling og opfølgning, lichen sclerosus kan kontrolleres effektivt.

Behandlingen begynder med at søge lægehjælp fra din sundhedspleje udbyder. En lille prøve af den berørte hud kan fjernes og sendes til et laboratorium til analyse. Denne procedure kaldes en biopsi.

Aktuel behandling for lichen sclerosus

Symptomerne på lichen sclerosus oftest behandlet med salver eller cremer, der anvendes direkte til det ramte område. Dette kaldes en topisk anvendelse. Topiske behandlinger for lichen sclerosus omfatter:

 • Kortikosteroider såsom clobetasolpropionat (Clobex, Cormax)
 • Immunmodulerende cremer såsom pimecrolimus (Elidel) og tacrolimus (Protopic)

Nontopical behandling af lichen sclerosus

Nontopical behandlinger for lichen sclerosus omfatter:

 • Steroider gives ved injektion, såsom triamcinolon (Aristocort)
 • Kirurgi for at genåbne en indsnævret vagina

Behandling af resistente lichen sclerosus

Lichen sclerosus kan være relateret til en bakteriel infektion, der skal behandles. Antibiotika medicin, der er effektive i behandlingen af ​​en bakteriel infektion, der forårsager den resistente lichen sclerosus omfatter:

 • Cephalexin (Keflex, Keftab)
 • Erythromycin (E-mycin, EES)

Lichen sclerosus kan forårsage vulvodynia eller kroniske smerter i vulva. Medicin, der er effektive i behandlingen af ​​Vulvodynia-relaterede lichen sclerosus omfatter:

 • Amitriptylin (Elavil, Endep)
 • Desipramin (Norpramin)

Hvad du kan gøre for at forbedre din lichen sclerosus

Ud over at følge din sundhedspleje udbyder anvisninger og tage al medicin som foreskrevet, kan du fremskynde din restitution ved at:

 • Undgå langvarig brug af topikale salver eller cremer, der kan tynde huden
 • Undgå at ridse området
 • Consulting med din læge, hvis symptomerne fortsætter efter behandling
 • Ved hjælp af en vaginal smøremiddel under samleje for at reducere friktion
 • Vask af genitale område forsigtigt med almindeligt vand eller med en nonsoap sæbe

Hvad er de potentielle komplikationer af mosser sclerosus?

Lichen sclerosus er en kronisk hudsygdom, der påvirker det genitale område, der ikke kan helbredes, men kan kontrolleres. Lichen sclerosus af genital hud skal behandles omgående, da det kan give problemer med vandladning eller samleje. Der er også en meget lille chance for, at den påvirkes af mosser sclerosus hud vil udvikle hudkræft. Lichen sclerosus kan behandles med aktuelle salver eller cremer og symptomerne skal rydde op i et par uger. Du kan hjælpe med at minimere din risiko for alvorlige komplikationer ved at følge behandlingsplan du og din sundhedsplejerske design specielt til dig. Komplikationer af lichen sclerosus kan nævnes:

 • Dyspareunia (smertefuld samleje)
 • Dysuri (vandladningsbesvær)
 • Forlegenhed
 • Lille øget risiko for hudkræft
INDLEDNING

Hvad er lichen sclerosus?

Lichen sclerosus er en godartet og progressiv hudsygdom, der oftest påvirker det genitale område. Denne kroniske hudsygdom kan ikke helbredes, men kan styres. Lichen sclerosus er præget af kløe og smerter i kønsdelene. Huden i nærheden af ​​åbningen af ​​vagina, kaldet mellemkødet bliver tynd og betændt. Denne hudsygdom er almindeligt hos kvinder efter overgangsalderen. Lichen sclero... Læs mere om lichen sclerosus introduktion

Symptomer

Hvad er symptomerne på mosser sclerosus?

Hvis du har et mildt tilfælde af lichen sclerosus, kan du ikke oplever nogen symptomer. Hvis ikke har nogen symptomer, vil din sundhedspleje udbyder nødt til at diagnosticere lichen sclerosus under dit gynækologisk eksamen. Symptomatisk lichen sclerosus kan forårsage en kløende fornemmelse, smerter under vandladning eller smerter under samleje. Du kan også opleve blødning og blærer i bækkenbunden område.... Læs mere om lichen sclerosus symptomer

ÅRSAGER

Hvad er årsagen til lichen sclerosus?

Det vides ikke, hvad der forårsager lichen sclerosus. Nogle behandlere mener, at lichen sclerosus er forårsaget af et overaktivt immunsystem eller en hormonel ubalance. Genetiske eller arvelige faktorer kan spille en rolle i sin udvikling. Lichen sclerosus er ikke smitsom. Lichen sclerosus kan vises på hud, der er beskadiget eller arret fra en tidligere skade. Hos kvinder, lichen sclerosus forekommer hyppigst efter overgangsalderen.... Læs mere om lichen sclerosus årsager

Flere artikler

Lignende emner


Mest populære

Dit helbred

Dit helbred

Folk, der er aktivt involveret i deres medicinske behandling er sundere og lever længere.