Tusgen

Metallisk smag

Hvad er en metallisk smag?

En metallisk smag er en forvrænget følelse af smag i munden. En metallisk, bitter eller beskidt smag i munden er også nævnt som dysgeusi.

En mangel på eller ændring i smag kan skyldes noget, der forstyrrer den normale smag processen. Smag og varianter, du opfatter er resultatet af en kombination af lugtesansen og sensoriske neuroner i dine smagsløg, som fortæller hjernen, hvilke stoffer du smage (sødt, salt, surt og bittert).

Du er født med omkring 10.000 smagsløg, men du begynder at miste dem, som du bliver ældre. Derfor er ældre mennesker kan normalt tåle mere intens smag end børn. Smag kan også svækket af rygning og visse sygdomme og sygdomme. Almindelige sygdomme, der kan ødelægge din smagssans omfatter en stoppet næse på grund af allergi eller en almindelig forkølelse, en sinus infektion, og visse medikamenter. En metallisk smag under graviditeten er en ret almindelig klage så godt.

Fordi en metallisk smag kan være et tegn på en infektion eller anden sygdom, bør du søge omgående lægehjælp og tale med din læge om dine symptomer. Hvis en metallisk smag fortsætter, opstår igen, eller får dig til bekymring, underrette din læge eller sundhedspleje udbyder. Søg straks lægehjælp (ring 911) hvis du oplever problemer med at trække vejret eller synke.

Symptomer

Hvilke andre symptomer kan forekomme med en metallisk smag?

En metallisk smag kan forekomme alene eller sammen med andre symptomer, som varierer afhængigt af den underliggende sygdom, lidelse eller sygdom. Symptomer, der kan ledsage en metallisk smag, omfatter:... Læs mere om metalsmag symptomer

ÅRSAGER

Hvad er årsagen til en metallisk smag?

Smagen involverer tusindvis af sensoriske neuroner indlejret i dine smagsløg og i den øverste del af næsen (olfaktoriske system). Disse neuroner signalerer, hvad du spiser og prøvesmagning til din hjerne.... Læs mere om metalsmag årsager

Flere artikler