Tusgen

Migræne: behandlinger

Hvordan migræne hovedpine behandles?

Den mest effektive behandling plan for migræne hovedpine er en flerstrenget tilgang. Behandling planer er også individualiseret man bedst tackler de specifikke udløsere og sværhedsgraden af ​​migræne, din alder, sygehistorie, og andre faktorer. Behandlingen omfatter:

  • Holde en migræne log eller dagbog til at registrere timing, symptomer, og de typer af situationer, der opstod eller stoffer, der blev indtaget før migræne opstod. Dette kan hjælpe dig med at undgå udløser. Du kan også optage alle auraer (synsforstyrrelser), der opstår lige før en migræne. Dette hjælper dig med at genkende en modkørende migræne og begynde tidlig behandling. Den type behandling og dens virkning registreres også at hjælpe med at lokalisere den mest effektive behandling for en person.

  • Mange mennesker med migræne rapporterer pludselig, overvældende træthed og har brug for at ligge ned i et mørkt, stille rum til at sove. I mange mennesker, måske en lur kombineret med at tage en form for over-the-counter medicin være alt, det tager at minimere eller helt eliminere en migræne.

  • Medicin, der almindeligvis anvendes til behandling af migræne omfatter over-the-counter smertestillende medicin. Disse omfatter acetaminophen (Tylenol) og non-steroide anti-inflammatoriske lægemidler (NSAID), såsom ibuprofen (Advil, Motrin) Naprosyn (Naproxen, Aleve), og indometacin (Indocin). Alle disse stoffer kan forårsage alvorlige bivirkninger i nogle mennesker og bør kun tages som anvist.

  • Hvis disse behandlinger ikke er effektive, medicin, der kan ordineres, omfatter:

  • Beta-blokkere (såsom propranolol) eller tricykliske antidepressiva (såsom amitriptylin)

  • Medicin til at kontrollere kvalme og opkastning

  • Vasokonstriktorer, som snøre udvidede blodkar i hjernen. Heriblandt ergotalkaloider og sumatriptan (Imitrex) og andre serotoninreceptoragonister.

Euforiserende stoffer som morfin eller dilaudid, er generelt ikke anbefales til langvarig behandling af migræne på grund af potentialet for afhængighed.

Hvad er de mulige komplikationer af migræne hovedpine?

Migræne hovedpine er normalt ikke en alvorlig sundhedsrisiko. Men hvis migræne hovedpine er hyppige og alvorlige, kan det være svært for dig at fungere normalt eller effektivt i hverdagen. Migræne hovedpine er også en risikofaktor for slagtilfælde. I svære tilfælde kan migræne resultere i handicap. Du kan hjælpe med at minimere din risiko for tilbagevendende migræne hovedpine og alvorlige komplikationer ved at følge behandlingsplan du og din sundhedsplejerske design specielt til dig.

INDLEDNING

Hvad er en migræne?

En migræne er en specifik type af hovedpine, som er alvorlig, vedvarende og optræder ofte i sammenhæng med andre symptomer, såsom følsomhed over for lyd og lys.... Læs mere om migræne introduktion

Symptomer

Hvad er symptomerne på en migræne?

Symptomer på migræne variere mellem individer. Længden af ​​en migræne kan variere meget, fra flere timer til flere dage eller mere. Nogle mennesker kan kun have én migræne i deres levetid, men migræne ofte igen. Gentag migræne kan ske ofte, eller der kan være år mellem migræne.... Læs mere om migræne symptomer

ÅRSAGER

Hvad forårsager en migræne?

Aktuel forskning tyder på, at migræne hovedpine kan være forårsaget af aktivering af visse hjernen kemikalier og nervebaner, der fører til ændringer i blodgennemstrømningen. Specifikt blodstrømmen til hjernen reduceres ved indsnævring af arterierne i hjernen. Dette efterfølges af dilatation eller udvidelse af disse arterier. Den nøjagtige årsag til denne proces er ikke kendt, men migræne er ofte udløst af et eller flere specifikke stoffer eller situationer. Triggers kan variere meget fra person til person.... Læs mere om migræne årsager

Flere artikler