Tusgen

Mild og massive hjerteanfald: hvad er forskellen?

Når du tænker på et massivt hjerteanfald, har du sandsynligvis forestille mig nogen, der pludselig knuger deres bryst og kollapser. Dette er ikke altid det scenario, selv med en stor hjerteanfald. Selv om nogle hjerteanfald er mere dramatisk end andre, et hjerteanfald er altid serious.Whether et hjerteanfald er mild eller svær, kan du forbedre dine odds for at leve længst, sundeste liv muligt, hvis du ved hvad de skal gøre.

Hvad er årsagen til hjerteanfald?

Alle hjerteanfald opstår, når cirkulation af blod til hjertet er blokeret. Hvis blokeringen ikke hurtigt åbnes, hjertevæv dø af mangel på ilt.

Oftest et hjerteanfald, også kaldet myokardieinfarkt (MI), er et resultat af koronar hjertesygdom (CHD). Koronar hjertesygdom er en forsnævring af kranspulsårerne, som bringer blod til hjertemusklen. Koronar hjertesygdom er oftest forårsaget af åreforkalkning, en ophobning af fedtsyrer plak på arterie vægge.

Forsnævrede kranspulsårer reducere blodtilførslen til hjertemusklen og kan medføre brystsmerter ( angina ), især under motion eller stress. Desuden blodpropper danner lettere i en indsnævret arterie beskadiget af fede plaques. En blodprop kan helt blokere blodgennemstrømning, der forårsager et hjerteanfald og livstruende skader på hjertet. Angina er ikke et hjerteanfald, men hvis det ikke går væk med hvile eller efter indtagelse af nitroglycerin, er det et tegn på en udvikling af hjerteanfald.

Hvad er en mild hjerteanfald?

En mild hjerteanfald påvirker en relativt lille del af hjertemusklen eller ikke forårsage meget permanente skader på hjertet. Dette skyldes, at blokering i en koronar arterie forekommer i en lille arterie, der forsyner en lille del af hjertemusklen, ikke fuldstændigt blokerer blodstrømmen til hjertet, eller holder kortvarigt.

Det er en almindelig misforståelse, at en mild hjerteanfald er ikke alvorlig. Selv om området for de berørte hjerte er lille, kan et hjerteanfald resultere i permanent skader på hjertet og livstruende problemer, der påvirker dig resten af dit liv, herunder hjertesvigt, en unormal hjerterytme (arytmi), og en højere risikoen for en anden hjerteanfald.

Hvad er et massivt hjerteanfald?

En massiv hjerteanfald påvirker en stor del af hjertemusklen, eller forårsager en stor mængde af skader på hjertet. Dette kan ske, hvis blokering i en koronar arterie forekommer i en stor arterie, der leverer en stor del af hjertet, fuldstændigt blokerer blodstrømmen til hjertet, eller varer i lang tid.

Et massivt hjerteanfald kan resultere i kollaps, hjertestop (når dit hjerte stopper slå) og en hurtig død eller permanent skader på hjertet. En massiv hjerteanfald kan også føre til hjertesvigt, arytmi, og en større risiko for en anden hjerteanfald.