Tusgen

Molluscum contagiosum

Hvad er molluscum contagiosum?

Molluscum contagiosum er en virussygdom i huden, der forårsager små, lyserøde eller hudfarvede knopper på huden. Det er ikke skadeligt, og normalt ikke har andre symptomer. Den virus er inde stød og er mildt smitsom. Disse bump sædvanligvis klare over en længere periode.

Hvad forårsager molluscum contagiosum?

Molluscum contagiosum er forårsaget af en virus kaldet poxvirus. Det er mest almindeligt hos børn og unge, selv om det kan påvirke voksne. Den virus normalt spredes gennem hud-mod-hud kontakt med en inficeret person. Personer med svækket immunforsvar, småbørn og personer, der bor i varme, fugtige klima er mere modtagelige for molluscum contagiosum.

Hvad er symptomerne på molluscum contagiosum?

De bump er små og er som regel pink eller hudfarvet. Til sidst, bump tendens til at have en lille forsænket center. Antallet af læsioner normalt svinger mellem to til 20 år. De læsioner opstår som regel i grupper eller klynger. De er ikke skadelige, men kan forårsage nogle kosmetiske bekymring for den enkelte, hvis de vises på ansigtet eller andre synlige områder.

Hvordan er molluscum contagiosum diagnosen?

Molluscum contagiosum er normalt diagnosticeres baseret på en medicinsk historie og fysisk undersøgelse. De læsioner er unikke og normalt er diagnosticeret på fysisk undersøgelse. Yderligere test er ikke rutinemæssigt bestilt.

Behandling for molluscum contagiosum:

Specifik behandling for molluscum contagiosum vil blive fastlagt af din læge på basis:

  • din alder, generelle sundhed og medicinsk historie

  • omfanget af sygdommen

  • din tolerance for specifikke medikamenter, procedurer, eller behandlinger

  • forventninger til forløbet af sygdommen

  • din mening eller præference

I de fleste tilfælde vil de læsioner heler uden behandling i løbet af en periode på seks til ni måneder. Yderligere behandlingsmuligheder kan omfatte:

  • fjernelse af læsionerne

  • brug af topikale medikamenter (for at fremskynde løsningen af ​​læsioner)


Mest populære

Dit helbred

Dit helbred

Folk, der er aktivt involveret i deres medicinske behandling er sundere og lever længere.