Tusgen

Nogle frygter forsikring benægtelse i generne

Læger mener, at genet information dag kan forbedre behandlinger. Men nogle mennesker er bange for at få genetiske tests, New York Times rapporterede 24 feb. De er bange for, at resultaterne kan blive brugt imod dem af forsikringsselskaberne. Der er ikke meget dokumentation for, at dette har fundet sted, sagde Times. Et lovforslag i Kongressen ville forbyde virksomheder at nægte dækning eller hæve satser baseret på en persons gener. The House bestået regningen sidste år. Det afventer handling i Senatet.

Hvad er lægens reaktion?

Stjernerne justeret på mit hus denne sidste weekend, og jeg fik en chance for at læse denne artikel fra Sunday New York Times. Artiklen deler historier om flere mennesker, der valgte ikke at have gentest eller ikke at indberette resultaterne til deres læger. Årsagen? De var bange for, at de kunne miste eller ikke være i stand til at opnå forsikring.

Patienterne forklarede deres frygt for at blive testet for ting, der kører i deres familier. De sygdomme, der inkluderes blodpropper, brystkræft og lungesygdom.

Nogle besluttet at have radikal kirurgi, der måske ikke har været nødvendigt. Nogle betalt for testning ud af lommen. De havde ikke fortælle deres læger, når Resultaterne viste en genetisk risiko for sygdom.

Mange af de mennesker i artiklen anvendte genetiske oplysninger til at træffe beslutninger uden en læges råd. De var ikke alle dårlige beslutninger. En læges råd kunne have gjort en forskel, selv om. I nogle tilfælde kan en læge har givet adgang til vigtige undersøgelser og eksperimentelle lægemidler.

Som læger, ser vi et stort potentiale i human genetik. Genetiske oplysninger vil hjælpe os til at behandle patienter med de mest relevante medicin forudsige sygdom, og giver virkelig individuel pleje. Alligevel vil det ikke fungere, medmindre patienterne tillid til systemet nok til at tillade test. Folk har brug for at være sikker på dette mest personlige oplysninger vil blive behandlet privat - b etween patienter og læger.

Den stat, hvor jeg bor har flere love, der forbyder diskrimination på arbejdsmarkedet og udlån på grundlag af genetiske tests. Staten forbyder også annullering eller afslag på forlængelse en medicinsk politik på grundlag af genetisk information. I 2007 Hus i USA har vedtaget en national lovforslag, der forbyder forskelsbehandling på grund af gener. Det er endnu ikke vedtaget i Senatet. Oplysninger om din egen stat kan findes på www.genome.gov.

Hvilke ændringer kan jeg gøre nu?

Kend din familie sygehistorie. Disse er de sygdomme og sygdomme, der kører i familier, fra arthritis til prostatacancer. Tal med din læge om din families historie.

Hvis din læge bringer gentest, være opmærksom på, at det ikke er en nødsituation. Bed om at se en genetisk rådgiver. Denne rådgiver har uddannelse, der kan hjælpe dig med at træffe den bedste beslutning for dig selv. Sørg for at lære (før prøvning):

  • Hvad testen indebærer

  • Hvad resultaterne betyder for dig og din familie

  • Hvad lovene er i dit hjemland om beskyttelse af disse oplysninger

Din læge kan anbefale genetisk rådgivning, før du undfange et barn. Nogle test anbefales til alle kvinder, der planlægger en graviditet. Andre, såsom test for seglcelle anæmi eller Tay Sachs, er generelt reserveret til folk med højere risiko. Hvis du allerede er gravid, så kan være kortere for at indsamle disse oplysninger.

Hvis du har betalt ud af lommen til test, eller hvis du kender en genetisk sygdom, jeg opfordre dig til at fortælle din læge. Tal med ham eller hende om, hvordan man bedst håndterer denne viden. Vi kan hjælpe, rådgive og behandle mennesker bedst, når vi har fuld information.

Hvad kan jeg forvente at se på fremtiden?

I løbet af de næste par år, kan vi forvente mere brugbare genetiske tests. Nogle vil være magen til hvad vi har nu. Disse tests hjælpe folk vurdere deres risiko for visse sygdomme.

Andre nye tests vil hjælpe lægerne vide, om visse lægemidler vil arbejde for dig, baseret på din krops genetiske makeup. Jeg tror, ​​det har et enormt potentiale. Det er spændende at tænke virkelig skræddersyet sundhedspleje.

Fra den sociale og politiske synspunkt håber jeg, at vi ser et klart budskab om, at det ikke er acceptabelt at diskriminere nogen baseret på gener. Jeg tror, ​​at regningen i Kongressen ligner en glimrende begyndelse. Hvis dette spørgsmål er vigtigt for dig og din familie, jeg opfordre dig til at tage sig tid til at skrive, ringe eller e-mail din senator om det.