Tusgen

Nye smitsomme sygdomme

Hvad er nye smitsomme sygdomme?

Ifølge Statens Institut for Allergi og Smitsomme Sygdomme, bliver nye smitsomme sygdomme, der almindeligvis defineres som:

  • Sygdomme, der nyligt er dukket op i en population

  • Sygdomme, der har eksisteret i fortiden, men er hastigt stigende i forekomst eller geografisk område

Mere specifikt som defineret af Institute of Medicine rapport, Emerging Infektioner: Mikrobielle sundhedstrusler i Europa, nye sygdomme er:

... Dem, hvis forekomst hos mennesker er steget inden for de seneste to årtier eller truer med at stige i den nærmeste fremtid. Emergence kan skyldes udbredelsen af ​​en ny agent, at anerkendelsen af ​​en infektion, der har været til stede i befolkningen, men er gået uopdaget, eller til den erkendelse, at en etableret sygdom har en infektiøs oprindelse. Emergence kan også anvendes til at beskrive genkomst (eller genopståen) af en kendt infektion efter et fald i forekomsten.

Genopståen kan også opstå på grund af nedbrud i folkesundhedsmæssige foranstaltninger til tidligere kontrollerede infektioner.

  • Nye sygdomme kan nævnes: human immundefekt virus infektioner ( HIV ), SARS, Borreliose, Escherichia coli O157: H7 (E. coli), hantavirus, dengue feber, og West Nile-virus, blandt andre.

  • Genopståede sygdomme omfatter: malaria, tuberkulose, kolera, kighoste, influenza, pneumokoksygdom, gonoré og andre.

Rejsende bør være opmærksomme på, at nogle sygdomme menes at være under kontrol i Europa kan opleve et udbrud i andre lande. Spørg om information og tage forholdsregler, før at blive udsat for en af ​​disse sygdomme.

Hvad er risikoen for nye smitsomme sygdomme?

Rejser i udlandet kan sætte dig i risiko for smitsomme sygdomme, der ikke er udbredt i Europa. Rejsende, der bliver syge i et land, hvor behandling af disse sygdomme kan være noget begrænset, er endnu mere udsatte. Alle mennesker, der planlægger at rejse, bør blive informeret om de potentielle farer i de lande, de rejser til og lære at minimere deres risiko for at erhverve disse sygdomme.

Hvorfor er rejserelaterede smitsomme sygdomme på fremmarch?

Det menes, at den øgede globale rejse er grunden til den nylige genopblussen af ​​mange smitsomme sygdomme i Europa. Antallet af mennesker, der rejser internationalt er stigende hvert år, og flere mennesker tager ture til fjerne dele af verden, som ofte har ukendte sundhedsproblemer samt underudviklet sundhedsydelser. Mange rejsende er også uvidende om potentielle farer i forskellige dele af verden, og ikke tager de nødvendige forholdsregler, såsom at få de nødvendige vacciner eller forebyggende medicin.

Mange af de nyopdagede infektioner har faktisk eksisteret i lang tid, men lægerne har ikke set dem i områder, hvor nye udbrud forekomme. Med folks evne i dag til at rejse overalt i verden inden for 36 timer eller mindre, tidligere lidet kendte infektioner samles op og hurtigt sprede sig til områder, hvor de ikke fandtes tidligere.

Hvordan kan rejsende minimere deres risiko fra smitsomme sygdomme?

Rejse til udlandet behøver ikke at resultere i en sygdom fra smitsomme sygdomme. Under disse foranstaltninger kan bidrage til at minimere risikoen for personer, der rejser internationalt:

  • Søge information så langt, før de rejser som muligt, selvom destinationen er en, du tidligere har besøgt. Sundhed sygdomme kan ændre sig hurtigt i visse dele af verden. Få så mange oplysninger som muligt om aktuelle sundhedsrisici for det eller de lande, du besøger, og lær mere om særlige risici for børn, gravide kvinder, personer med kroniske sygdomme og personer med svækket immunforsvar, der kunne være rejser med dig.

  • Få de vaccinationer og forebyggende medicin nødvendig. Da nogle af disse skal administreres eller taget uger før rejsen, skal du kontakte din læge så tidligt som muligt for at sikre effektiviteten af ​​disse foranstaltninger.

  • Hvis medicinen er nødvendig for forebyggelse af malaria, skal du sørge for at tage det som foreskrevet. Følg doseringsvejledningen nøje. Malaria forebyggende medicin skal startes før din tur til at sikre gode niveauer i din krop, før enhver eksponering for myg på din destination, tjekke med din læge eller apotek for at være sikker på du begynde dem tidligt nok. De skal videreføres i hele din tur, og for et bestemt antal dage efter du vender tilbage, afhængigt af hvilken medicin du får ordineret.

  • Sammensæt en rejsende førstehjælpskasse med bestemte elementer gearet til dine destinationer og til at vare varigheden af ​​din rejse. Din læge kan hjælpe dig og mere information findes i dette modul.

  • Forskning akut lægehjælp i løbet af din tur, og hvad medicinsk evakuering tjenester er tilgængelige i tilfælde af alvorlig sygdom. Kontakt din sygeforsikring plan at finde ud af hvad der er omfattet i andre lande. Hvis du rejser som en del af en organiseret tour, kontakte agenturet vedrørende lægelige ydelser til rådighed, og enhver ekstra forsikring, der måtte være til rådighed.

  • Følg retningslinjerne for Sund og rask Mens Traveling inkluderet i dette modul.