Tusgen

Obstruktiv gulsot

Hvad er obstruktiv gulsot?

Obstruktionsicterus er en sygdom, hvor der er blokering af strømmen af ​​galde fra leveren. Dette resulterer i en overflod af galde og dets biprodukter i blodet, og galde udskillelse fra kroppen er ufuldstændig. Galde indeholder mange biprodukter, hvoraf den ene er bilirubin, et pigment afledt fra døde røde blodlegemer. Bilirubin er gul, og det giver den karakteristiske gule udseende gulsot i hud, øjne og slimhinder. Symptomer på obstruktiv gulsot omfatter gule øjne og hud, mavesmerter og feber.

Fordøjelsesproblemer spotlight

Enhver form for obstruktion, der blokerer kan strømmen af ​​galde fra leveren forårsage obstruktiv gulsot. Mest almindeligt, galdesten oprette blokeringen. Andre årsager til obstruktion omfatter inflammation, tumorer, traumer, bugspytkirtelkræft, forsnævring af galdegangene og strukturelle abnormiteter til stede ved fødslen.

De tegn og symptomer på obstruktiv gulsot varierer afhængigt af fuldstændigheden af ​​blokeringen, og sygdomsforløbet varierer mellem individer. Nogle mennesker med obstruktiv gulsot kan have ingen symptomer i første omgang, men hvis sygdommen fortsætter, kan de have alvorlige mavesmerter, feber, kvalme og opkastning. Fuldstændig blokering kan også forekomme, hvilket udgør en risiko for infektion fører til leveren og galdeblæren skader. Heldigvis, i de fleste tilfælde, obstruktiv gulsot kan behandles med intravenøs væske, antibiotika og kirurgisk fjernelse af forhindringen.

Ubehandlet, obstruktiv gulsot kan føre til alvorlig infektion, der spreder sig til andre dele af kroppen. Søg straks lægehjælp (ringe 911) for alvorlige symptomer såsom høj feber (højere end 101 grader Fahrenheit), svære mavesmerter, abdominal hævelse og kvalme med eller uden opkastning.

Søge omgående lægehjælp, hvis du bliver behandlet for obstruktiv gulsot, men milde symptomer vender tilbage eller er persistente.

Symptomer

Hvad er symptomerne på obstruktiv gulsot?

Obstruktiv gulsot kan forårsage mange forskellige typer af symptomer, som varierer i intensitet mellem individer.... Læs mere om obstruktionsicterus symptomer

ÅRSAGER

Hvad er årsagen til obstruktiv gulsot?

Obstruktionsicterus er en sygdom, hvor der er en blokering af strømmen af ​​galde fra leveren. Dette resulterer i en overflod af galde og dets biprodukter i blodet, og galde udskillelse fra kroppen er ufuldstændig. Bilirubin, en bestanddel af galde, er gul, hvilket giver den karakteristiske gule udseende gulsot i hud, øjne og slimhinder.... Læs mere om obstruktiv gulsot årsager

BEHANDLINGER

Hvordan er obstruktiv gulsot behandles?

Din læge eller sygeplejerske kan udvikle en behandlingsplan skræddersyet til dine behov. Det er vigtigt at præcist at følge din behandling plan for obstruktiv gulsot at hjælpe med at minimere dine symptomer og mindske risikoen for dine symptomer tilbagevendende over tid.... Læs mere om obstruktiv gulsot behandlinger

Flere artikler