Tusgen

Hyppigt stillede spørgsmål: mammografi

Hvad er fordelene ved screening mammografi?

Dagens screening af høj kvalitet mammografi er det mest effektive værktøj til rådighed for læger til at hjælpe med at finde brystkræft før klumper kan mærkes eller symptomer. Tidlig påvisning af brystkræft ikke kun hjælper med at give en kvinde med flere muligheder, men også øger muligheden for en vellykket behandling af kræft.

Er der en risiko for stråling fra at have regelmæssig mammografi?

Du vil måske spørge din læge om mængden af ​​stråling anvendes under proceduren og risici i forbindelse med netop din situation. Det er en god idé at holde en registrering af din fortid historie stråling, såsom tidligere scanninger og andre former for røntgenstråler, så du kan fortælle din læge om dem. Risici i forbindelse med bestråling kan være relateret til det samlede antal af røntgenstråler og / eller behandlinger over en lang periode. Særlig omsorg er truffet for at sikre, at den lavest mulige mængde stråling bruges, når du har en mammografi.

Hvad skal en kvinde forvente, når der har en mammografi?

En kvinde bør ikke bruge deodorant, pulver eller lotion og bør bære todelte tøj på dagen for hendes mammografi. En specialuddannet radiologi teknolog, hvem der skal udføre røntgen, vil bede kvinden at klæde sig, sætte på en kjole, der åbner i front, og stå ved siden af ​​X-ray maskine. Brystet er placeret på en flad hylde og en plastplade sænkes at komprimere brystet i et par sekunder. Denne kompression kan være lidt smertefuldt, men det er nødvendigt for at producere de bedste billeder ved hjælp af den laveste mængde stråling muligt.

Er mammografi smertefuldt?

Nogle kvinder synes presset af pladerne på deres bryster til at være ubehageligt eller ligefrem smertefuldt. Timing din mammografi, når dine bryster er ikke bud er vigtig. Hos præmenopausale kvinder er dette normalt en uge efter din menstruation. Hvis du gør erfaring ubehag eller smerter, fortæller tekniker, så du kan flyttes, og husk, at hver røntgen tager kun et par øjeblikke og kan redde dit liv.

Hvem betaler for mammografi?

Medicare dækker årlige mammografi screeninger for kvinder aldre 65 og ældre. De fleste stater kræver nu, at sygesikring politikker tilbyde mammografiscreening refusion. Desuden er mange mammografi faciliteter tilbyder også specielle programmer og lavere gebyrer i løbet af National Brystkræft Awareness Month i oktober.

For fattige kvinder, er mammografi dækkes gennem National Breast og Livmoderhalskræft Early Detection Program. For yderligere information, kontakt din tilstand Department of Health.