Tusgen

Osteomyelitis: årsager

Hvad er årsagen til osteomyelitis?

Osteomyelitis er en knogle infektion, der kan være forårsaget af en række forskellige bakterier eller svampe. Det kan stamme fra en skade, sår på huden, kirurgi eller andre traumer til knoglen. Osteomyelitis sommetider begynder som en infektion i andre områder af kroppen og spredes gennem blod til benet. Infektionen kan også involvere områderne omkring den berørte knogle, såsom hud, muskler eller sener. Fremmedlegemer nær knoglen, såsom en implanteret plade eller stang, kan også forårsage infektion.

Folk er modtagelige for osteomyelitis omfatter patienter med diabetes og andre problemer, der kan begrænse eller forringe blodgennemstrømningen. Sår, skader eller andre traumer til knoglen kan også gøre det sårbare over for infektioner.

Hvad er de risikofaktorer for osteomyelitis?

En række faktorer øger din risiko for at udvikle osteomyelitis. Ikke alle mennesker med risikofaktorer vil få osteomyelitis. Risikofaktorer for osteomyelitis omfatter:

 • Diabetes (kronisk sygdom, der påvirker din krops evne til at bruge sukker til energi)
 • Fremmedlegemer, såsom indopereret plader eller stænger, i eller i nærheden knoglen
 • Hæmodialyse
 • Indsprøjtet stofbrug
 • Perifer arteriesygdom (PAD, også kaldet perifer vaskulær sygdom eller PVD, som er en forsnævring eller blokering af arterierne som følge af en ophobning af fedt og kolesterol på arterievæggene, hvilket begrænser blodtilførslen til ekstremiteterne)
 • Dårlig cirkulation
 • Seneste ortopædkirurgi
 • Seneste traumer til knoglerne
 • Seglcelle anæmi

Reducere din risiko for osteomyelitis

Hvis du har diabetes, nedsat immunforsvar eller andre risikofaktorer for osteomyelitis, bør du jævnligt besøge din sundhedspleje udbyder og informere ham eller hende, hvis du udvikler symptomer på osteomyelitis.

Du kan være i stand til at sænke din risiko for osteomyelitis ved:

 • Se din sundhedspleje udbyder på de første tegn på osteomyelitis
 • Besøger din sundhedspleje udbyder regelmæssigt, hvis du er i høj risiko
INDLEDNING

Hvad er osteomyelitis?

Osteomyelitis er en infektion i knoglen forårsaget af bakterier eller svampe. Symptomerne omfatter knoglesmerter, hævelse, feber, ømhed og smerter, og hovedpine.... Læs mere om osteomyelitis introduktion

Symptomer

Hvad er symptomerne på osteomyelitis?

Symptomer på osteomyelitis omfatter knogle smerter og hævelse i områder ramt af infektionen. Du kan også føle som om du har influenza med feber og generelt ubehag.... Læs mere om osteomyelitis symptomer

BEHANDLINGER

Hvordan osteomyelitis behandles?

Antibiotika er den standard behandling for osteomyelitis. De er givet for at behandle infektionen og minimere skader på knogler og væv. Antibiotika kan indgives oralt eller intravenøst ​​(via vene), selv om de normalt gives intravenøst. Det kan være nødvendigt for dig at tage mere end én antibiotika, og behandlingen kan vare i op til seks uger.... Læs mere om osteomyelitis behandlinger