Tusgen

Østrogen virkninger på den kvindelige krop

Hvad er østrogen?

Østrogen er en gruppe af hormoner, som spiller en vigtig rolle i normal seksuel og reproduktiv hos kvinder. De kaldes også kønshormoner. Kvindens æggestokke producerer mest østrogen hormoner, selv binyrerne producerer også små mængder af hormoner.

Udover at regulere menstruationscyklus, østrogen påvirker reproduktive tarmkanalen, urinvejene, hjerte og blodkar, knogler, bryst, hud, hår, slimhinder, bækken muskler og hjernen. Sekundære kønskarakterer såsom kønsbehåring og armhule hår, også begynde at vokse, når østrogenniveauet stiger. Mange organsystemer, herunder bevægeapparatet og hjerte-kar-systemer, og hjernen påvirkes af østrogen.

Update hormonbehandling

Vil vide mere om kvinders sundhed, og specifikt hormonbehandling, National Heart, Lung, og Blood Institute of National Institutes of Health (NIH) lancerede Kvinders Health Initiative (WHI) i 1991. Hormonet forsøget havde to undersøgelser: østrogen-plus-progestin (HRT) undersøgelse af kvinder med en livmoder, og østrogen-alone (ERT) undersøgelse af kvinder uden en livmoder. Begge undersøgelser blev afsluttet tidligt, da forskning viste, at hormonbehandling ikke hjælpe med at forhindre hjertesygdomme og det øget risiko for nogle medicinske problemer.

FDA, at hormonbehandling ikke bør tages for at forebygge hjertesygdomme.

Disse produkter er godkendt terapier for nødhjælp fra moderat til svær hedeture og symptomer på vulva og vaginal atrofi. Selvom hormonbehandling kan være effektiv til forebyggelse af postmenopausal osteoporose, bør det kun overvejes for kvinder en væsentlig risiko for knogleskørhed, der ikke kan tage ikke-østrogen medicin. FDA anbefaler, at hormonbehandling kan anvendes ved de laveste doser for den kortest nødvendige for at opnå behandlingsmål. Postmenopausale kvinder, der bruger eller overvejer at bruge hormonbehandling bør diskutere de mulige fordele og risici for dem med deres sundhedspleje udbyder.

The National Heart, Lung, og Blood Institute tilbyder følgende forslag for kvinder, der beslutter, om ikke at bruge postmenopausal hormonbehandling:

  • Fordi Undersøgelsen omfattede raske kvinder, kun et lille antal af dem havde enten en negativ eller positiv effekt fra østrogen plus gestagen terapi. Procenterne beskrive, hvad der ville ske med en hel befolkning, ikke til en enkelt kvinde. I østrogen plus gestagen terapi studie stigningen risiko for brystkræft var yderligere otte tilfælde for hver 10.000 kvinder over et år, der var en 24 procent stigning generelt.

  • Det vigtigste en kvinde kan gøre at beslutte at fortsætte hormonbehandling er diskutere aktuelle forskning med hendes sundhedspleje udbyder og sundhedspleje team.

  • Kvinder har brug for at være opmærksom på, at tage en kombineret progesteron og østrogen regime eller østrogen alene anbefales ikke længere til at forebygge hjertesygdomme. En kvinde bør diskutere andre alternativer til at beskytte hjerte med hendes sundhedspleje udbyder.

  • Kvinder bør drøfte med deres behandlere værdien af at tage kombineret progesteron og østrogen substitutionsterapi eller østrogen for at forhindre knogleskørhed. Der kan være alternative behandlinger baseret på en kvindes unik sundhedsprofil.

Altid konsultere din sundhedspleje udbyder for at få flere oplysninger.