Tusgen

På opfordring: ny medicin til gigt

Ny medicin til gigt

Q. Jeg har haft gigt i mange år. Jeg plejede at tage Zyloprim uden nogen problemer, men jeg havde bare en alvorlig allergisk reaktion, så min læge skiftede mig til Benemid. Jeg gør okay, men stoffet undertiden forstyrrer min mave. Har du nogen forslag?

A. Som du måske ved, gigt er et fælles problem, at resultaterne fra overskydende mængder af urinsyre, et nedbrydningsprodukt af en gruppe af kemikalier (puriner) findes i alle kroppens væv og mange fødevarer. Normalt kroppen skaffer sig af overskydende urinsyre ved at udskille det i urinen. Men mange mænd har en arvelig metabolisk glitch, der forhindrer deres nyrer fra udskille urinsyre som de burde. Andre mænd simpelthen gøre for meget af irriterende kemikalie. Enten måde, blodet stiger - og efter en periode, kan overskydende urinsyre deponeres i leddene, der forårsager intens smerte og inflammation. Urinsyre kan også danne nyresten, og det til tider hober sig op i store, selv groteske, vævsaflejringer kaldet tophi.

Den probenecid (Benemid) du nu tager fremmer udskillelse af urinsyre, der sænker blodets indhold og beskytter leddene, men den ekstra urinsyre i urinen, kan øge risikoen for nyresten. Det er en af ​​grundene allopurinol (Zyloprim) blev standard medicin for at forebygge gigt. Det inhiberer xanthinoxidase, det enzym, der omdanner puriner til urinsyre. Som et resultat, blodurinsyreniveauer falde. Det stof er meget effektiv, men allergiske reaktioner er ret almindelige.

I 2009 godkendte FDA febuxostat (Uloric) til forebyggelse af gigt. Ligesom allopurinol, Febuxostats hæmmer xanthinoxidase, reducere urinsyre produktion. Det stof er nyt, men det ser ud lige så effektivt som allopurinol, selvom det er meget dyrere.

Selvom det er for dårligt, at du havde en lægemiddelreaktion, din timing var temmelig godt, da febuxostat er det første nye lægemiddel til gigt i 40 år. Selvom det er rettet mod det samme enzym som allopurinol, de to medikamenter er strukturelt ubeslægtet, så folk, der er allergiske over for man skal være i stand til at tage den anden. Og for folk, der er gået glip af båden og har udviklet kronisk tophi grund ubehandlet gigt, en anden ny medicin er i horisonten. Pegloticase (Krystexxa) nedbryder urinsyre, opløse mangeårige indlån, men det er endnu ikke blevet godkendt af FDA.

- Harvey B. Simon, MD
Redaktør, Harvard Mænds Sundhed Watch