Tusgen

Rygsmerter

Hvad er rygsmerter?

Rygsmerter er nogen form for smerte eller ubehag i hele den bageste (bagsiden) del af din krop, fra bækken op gennem halsen. (Men de fleste mennesker, der har smerter omkring deres hals ville beskrive det som nakkesmerter, ikke rygsmerter.) Rygsmerter er et meget almindeligt problem i Europa, kun overgået af hovedpine, ifølge National Institute of Neurologiske og Stroke.

Din rygsmerter kan kortvarigt vare, eller det kan være kroniske, der er defineret som varer mere end tre måneder. Rygsmerter kan beskrives som en kedelig, irriterende smerte eller en skarp, akutte smerter. Nogle smerter kan være så ekstrem, at få dig til at ligge i sengen ude af stand til at bevæge sig. Akutte rygsmerter ofte løser med grundlæggende egenomsorg foranstaltninger inden for et par uger, men det kan vare og føre til mere alvorlige problemer over tid.

Bagsiden består af rygsøjlen (rygsøjlen), rygmarv, nerver, skiver, muskler, ledbånd og sener. Enhver af de strukturer i ryggen kan blive irriteret eller betændt som svar på en række af mild til alvorlige sygdomme. Rygsmerter har mange forskellige årsager, såsom en sports skade, dårlige arbejdsstillinger, gigt, muskel stamme eller traumer i en bilulykke. Oprindelse og årsag til kroniske rygsmerter er sværere at diagnosticere og behandle.

Rygsmerter kan være lokaliseret til et specifikt område, såsom lændesmerter, eller det kan omfatte en mere generel del af ryggen. Desuden kan lokaliseret smerte overalt i ryggen udstråle, eller sprede sig til andre områder af din krop. Det omvendte er også sandt, smerte et andet sted i din krop kan udstråle til din ryg.

Rygsmerter ledsaget af andre symptomer, såsom tab af blære eller tarm kontrol og følelsesløshed i ekstremiteterne (arme eller ben), er en alvorlig sygdom og bør evalueres så hurtigt som muligt eller i en nødsituation medicinsk indstilling. Desuden, hvis din smerte er ekstrem, vedvarende, eller får dig til bekymring, skal du kontakte en læge.

Symptomer

Hvilke symptomer kan forekomme med rygsmerter?

Rygsmerter kan forekomme med andre symptomer afhængigt af den underliggende sygdom, lidelse eller sygdom. For eksempel, hvis din rygsmerter er på grund af gigt, kan du opleve smerter i andre dele af din krop. Rygsmerter på grund af en klemt nerve kan endda føre til tab af blærekontrol. Rygsmerter er ofte en stor symptom på fibromyalgi, som også er præget af træthed og søvnproblemer. Rækken af symptomer, der kan ledsage rygsmerter omfatter:... Læs mere om rygsmerter symptomer

ÅRSAGER

Hvad er årsagen til rygsmerter?

Forståelse af de dele, der udgør ryggen og hvordan det virker kan hjælpe dig med at forstå, hvorfor du har smerter i ryggen. Ryggen består af knoglestrukturer kaldet ryghvirvler, der omgiver og beskytter rygmarven. Inden for de rygmarv køre nerve rødder fra hjernen, sende og modtage beskeder til og fra resten af ​​kroppen. Mellem ryghvirvler er svampet sække af brusk, kaldet diske, der fungerer som en pude og giver vifte af bevægelse på ryggen. Muskler, ledbånd og sener yde ekstra støtte.... Læs mere om rygsmerter årsager

Flere artikler