Tusgen

Sikker sex retningslinjer for unge

Hvad er "sikker" sex?

Billede af mandlige, latex kondom

Den eneste sikker sex er ingen sex, ifølge de fleste sundhedspersonale. Afholdenhed kan være den eneste sande form for "sikker" sex, da alle former for seksuel kontakt bære en vis risiko. Visse forholdsregler og sikker adfærd, kan dog minimere en persons risiko for at pådrage sig en seksuelt overført sygdom. Som forælder kan du lære dit barn om sikker sex, før han / hun bliver seksuelt aktive.

At tale med din teenager om sikker sex

Den Europæiske Academy of Pediatrics (AAP) anbefaler, at forældre begynder at tale til børn om sex, når de først spørge, hvor babyer kommer fra, som regel i alderen mellem 3 og 4. Selv om mange unge kan sige, at de ved alt om sex, har undersøgelser vist, at mange unge ikke er fuldstændig informeret om sex og seksuelt overførte sygdomme ( STD ).

Som forælder, du er den bedste kilde til præcise oplysninger om din teenager. Men mange forældre er usikre på, hvordan at begynde at tale om sikker sex med deres unge. Følgende er nogle tips om, hvordan man griber emnet om sikker sex med din teenager:

Billede af en kvindelig kondom fremstillet af polyurethan

 • Tal roligt og ærligt om sikker sex.

 • Øv at tale om sikker sex med en anden voksen før nærmer din teenager.

 • Lyt til din teenager og besvare hans / hendes spørgsmål ærligt.

 • Emner, der er passende for en sikker sex diskussion kan omfatte: seksuelt overførte sygdomme og forebyggelse, gruppepres til at have sex, prævention, forskellige former for seksualitet og dato voldtægt.

Andre personer, der kan hjælpe med at tale med din teenager om sex kan omfatte dit teenager læge, en slægtning eller en religiøs rådgiver. Bøger om emnet kan også være nyttige i håndteringen ubehagelige spørgsmål.

Nogle misforståelser om "sikker" sex:

 • Kissing menes at være en sikker aktivitet, men herpes og andre sygdomme kan udliciteres på denne måde.

 • Kondomer er almindeligt menes at beskytte mod kønssygdomme. Selv om det er rigtigt, at hvis de anvendes korrekt og konsekvent kondomer er nyttige i at forebygge visse sygdomme, såsom klamydia og gonorré, kan de ikke nødvendigvis beskytte mod andre sygdomme som kønsvorter, herpes og syfilis.

Retningslinjer for sikker sex

Begræns din seksuelle aktivitet til kun én partner, som er at have sex kun med dig for at reducere eksponeringen for sygdomsfremkaldende organismer. Følg disse retningslinjer for sikker sex:

 • Tænk to gange, før du begynder seksuelle relationer med en ny partner. Først diskutere tidligere partnere, historie kønssygdomme og stofmisbrug.

 • Bruger kondom. En mandlig kondom lavet af latex eller polyurethan - ikke naturlige materialer. Polyurethan bør kun bruges, hvis du har en latex-allergi. En kvindelig kondom fremstillet af polyurethan.

 • Selv om undersøgelser viser, at nonoxynol-9 sæddræbende creme dræber hiv i laboratorieprøver, er det ikke blevet fastslået, om sæddræbende, bruges alene eller sammen med kondomer, yde beskyttelse mod HIV. Centers for Disease Control og Forebyggelse (CDC) anbefaler imidlertid, at latex kondomer, med eller uden sæddræbende, skal bruges til at hjælpe med at forhindre seksuel overførsel af hiv.

 • Til oral sex, hjælpe med at beskytte din mund ved at have din partner bruge kondom (mand eller kvinde).

 • Kvinder bør ikke douche efter samleje - det beskytter ikke mod seksuelt overførte sygdomme, kunne sprede en infektion længere ind i reproduktive tarmkanalen, og kan vaske væk sæddræbende beskyttelse.

 • Se din læge for regelmæssige Pap-tests, bækken eksamen, og periodiske test for kønssygdomme.

 • Vær opmærksom på din partners krop - se efter tegn på en øm, blister, udslæt eller udflåd.

 • Tjek din krop jævnligt for tegn på en øm, blister, udslæt eller udflåd.

 • Overveje andre end vaginal, oral eller analt samleje seksuelle aktiviteter - teknikker, som ikke indebærer udveksling af kropsvæsker eller kontakt mellem slimhinder.