Tusgen

Skjoldbruskkirtel problemer er svært at indkredse

"Foot magt" er den standard transportform for en masse af Manhattan arbejdstagere. Men advokat Diane Wolf blev så træt, at gå til slutningen af ​​en blok "følte klatring Mount Everest og tilbage."

Wolf, i hendes 50'erne, blev også hårdt forstoppet, dybt deprimeret, og havde vundet 20 pounds. Hun forsøgte at finde ud af, men hun kunne knap nok pedal forbi "0" mile-mærket på hendes stationær cykel. Baggy øjne, skøre negle og tyndere hår afrundede ud hendes symptomer. "Jeg var en rod," siger hun.

Ligesom millioner af andre mennesker-de fleste af dem kvinder-Wolf var varige virkningerne af en defekt skjoldbruskkirtel.

Skjoldbruskkirtlen gør skjoldbruskkirtel hormon, der regulerer hjerterytmen, stofskiftet og andre organfunktioner. Når din skjoldbruskkirtel er underaktiv, kaldet hypothyroidisme, den mere almindelige glitch, kan du sætte tempoet ned. Du er træt. Deprimeret. Fuzzy i dine tanker. Forstoppet. Du tager på i vægt. Din hud tørrer ud. Du føler koldt, når det er varmt. Du har måske tunge perioder.

På bagsiden, hvis du har en overaktiv skjoldbruskkirtel, kaldet hyperthyroidisme, er du tilbøjelig til at tabe sig, sveder mere, og har problemer med at sove. Din puls stiger. Du kan føle dig nervøs.

Ingen klare svar

Hvad er årsagen til skjoldbruskkirtlen lidelser, og hvorfor de slår kvinder 07:55 gange oftere end mænd? Svarene er ikke klare.

"Vi ved, der er en familie historie link og meget sandsynligt en uafgjort til autoimmune lidelser som lupus," siger Rhoda H. Cobin, MD, en endokrinolog i New York City. Skjoldbruskkirtel mangler også stige med alderen. Efter 60 år, omkring en ud af fem kvinder har lav skjoldbruskkirtel hormon.

Symptomerne er ikke specifikke, og kan markere en masse andre lidelser. Det gør en skjoldbruskkirtlen problem let at overse.

"Omkring halvdelen af ​​de mennesker med skjoldbruskkirtlen sygdomme kan være udiagnosticeret og fortsætte med at kæmpe med symptomer," siger Dr. Cobin. Da Diane Wolf udtrykte det: "Jeg så specialister til at komme i bunden af min depression, forstoppelse og kronisk træthed, men intet virkede. "

Det vil sige, ikke indtil en læge beordrede en blodprøve for at kontrollere Wolfs skjoldbruskkirtel stimulerende hormon (TSH), som styrer produktionen af ​​skjoldbruskkirtelhormon. Når TSH er høj, betyder det produktionen af ​​skjoldbruskkirtelhormon er aftagende. Når TSH er lav, skjoldbruskkirtel hormon produktion er i overdrive.

Wolfs TSH var høj, hvilket betyder hendes skjoldbruskkirtel var underactive. Thyroxin, en skjoldbruskkirtlen udskiftning pille, hjalp normalisere hendes skjoldbruskkirtel, gendanne hendes energi, smelte vægten, og ender andre symptomer. "Selv mit hår blev skinnende igen," siger hun.

Vurdere behov for medicin

Men det betyder ikke, at alle med disse symptomer, bør starte popping skjoldbruskkirtlen piller, advarer Lawrence Wood, MD, fra skjoldbruskkirtlen Foundation Europa. "For lidt thyreoideahormon kan sætte dig op til infertilitet og hjertesygdomme, men for meget skjoldbruskkirtel, når du ikke har brug for det kan skade dit hjerte og dine knogler, "siger han.

"Så forvirrende som vægtøgning, træthed og andre symptomer kan være, er der ingen grund til at behandle med et skjoldbruskkirtelhormon, hvis du har nogen målelig mangel, "tilføjer Dr. Cobin.

Lægerne er ikke enige, hvad en målelig mangel er. Dr. Cobin foreslår du diskutere behandling med din læge, hvis dit TSH er over de "normale" niveauer af 4 eller 5. Din læge kan foreslå en gentagelse test, et forsøg med medicin, eller begge for at se, om dine symptomer begynder at rydde op.

Hvad hvis resultaterne er grænsetilfælde, men du stadig har symptomer? Spørg din læge til at gentage testen senere. Det kan vise, om en mulig skjoldbruskkirtlen mangel forværres, siger Dr. Cobin.

Hvem skal undersøges? Kvinder, der er gravide eller planlægger at blive gravid topper listen. En ud af 50 amerikanske gravide kvinder er diagnosticeret med underaktiv skjoldbruskkirtlen. "Selv en mild skjoldbruskkirtlen mangel kan påvirke barnets hjernens udvikling," siger Helena Rodbard, MD, en tidligere formand for den europæiske sammenslutning af endokrinologer.

Efter graviditet, nogle kvinder kommer ned med en skjoldbruskkirtlen mangel, når immunsystemet går i hyperdrive og undertrykker produktionen af ​​skjoldbruskkirtelhormon. "Kvinder bør monitoreres før, under og i seks måneder efter graviditeten," siger Dr. Rodbard.

Hvis du er en kvinde ældre end 50 år, så spørg din læge om en TSH test. Det er også klogt at søge en test, hvis du har:

  • En familie historie af en skjoldbruskkirtel lidelse, unormal kolesterol, eller en autoimmun sygdom, såsom lupus, diabetes, eller rheumatoid arthritis.

  • Et sæt af underaktiv skjoldbruskkirtlen symptomer, der omfatter intolerance over for kulde, træthed, glemsomhed, tunge perioder, tørt hår, humørsvingninger, vægtøgning, en hæs stemme, tør hud, forstoppelse, tyndere hår, og tab af den ydre tredjedel af dine øjenbryn.

  • Et sæt af overaktiv skjoldbruskkirtel symptomer, der inkluderer varme intolerance, svedtendens, vægttab, ændringer i appetit, hyppig afføring, synsforstyrrelser, nedsat fertilitet, angst og søvnproblemer.