Tusgen

Skrumpelever

Hvad er skrumpelever?

Skrumpelever er en alvorlig sygdom, der forårsager permanent skade på leveren. Leveren er et vitalt organ placeret i højre øverste del af maven under ribbenene. Normal leverfunktion er afgørende for din generelle sundhed og liv. Skrumpelever er forårsaget af en underliggende sygdom eller sygdom, der fører til dannelsen af ​​arvæv i leveren. Arvæv reducerer leverens evne til at udføre vitale funktioner herunder:

  • Blodpropper

  • Rydning af blod af toksiner

  • Fordøje mad og drikkevarer til at skabe næringsstoffer og energi

  • Fighting infektion

  • Metaboliserende medikamenter og andre stoffer

  • Producerer proteiner, enzymer og sundt blod

  • Fjernelse af affald

  • Lagring af vitaminer, mineraler og energi

Der er en lang række sygdomme og sygdomme, der kan forårsage skrumpelever. De mest almindelige årsager omfatter kronisk hepatitis C og overdreven brug af alkohol.

Symptomer på skrumpelever kan variere blandt individer afhængigt af sådanne variable som stadium af sygdommen, alder, underliggende årsag, medicinsk historie, tilstedeværelsen af ​​komplikationer, og generelle sundhed. Et typisk symptom er gulsot, gulfarvning af huden og det hvide i øjnene.

Skrumpelever forårsaget af skrumpelever ikke kan vendes eller hærdes. Patient compliance med en god behandling plan, kan imidlertid være i stand til at bremse eller stoppe progressionen af ​​sygdommen og minimere komplikationer. Behandlingen kan omfatte medicin, livsstilsændringer, og behandle eventuelle underliggende sygdomme, såsom alkoholafhængighed eller hepatitis.

Skrumpelever kritisk påvirker leverens evne til at fungere normalt, og kan resultere i alvorlige, potentielt livstruende komplikationer, såsom portal hypertension, leversvigt, blødning, og nyresvigt. søge omgående lægehjælp, hvis du har en historie af hepatitis, alkoholisme eller andre kroniske sygdomme, eller hvis du har uforklarlige symptomer, såsom kvalme, træthed, diarré eller svaghed. Tidlig diagnose og behandling kan reducere din risiko for alvorlige komplikationer.

Desuden, hvis du har skrumpelever, ikke tage eventuelle tillæg, over-the-counter medicin, eller receptpligtig medicin uden at konsultere din sundhedspleje udbyder. Dette skyldes, at leveren ikke kan være i stand til at fjerne stoffer fra kroppen, hvilket resulterer i farlige, giftige niveauer af kemikalier eller stoffer i kroppen.

Søge omgående medicinsk behandling (ringe 911), hvis du, eller nogen du er sammen med, har symptomer på fremskreden skrumpelever, leversvigt eller andre komplikationer. Symptomerne omfatter en manglende evne til at producere urin, forvirring, alvorlig åndenød, gulsot, kraftig blødning fra endetarmen, opkastning af blod, eller en ændring i bevidsthed eller årvågenhed.

Symptomer

Hvad er symptomerne på skrumpelever?

De fleste mennesker med skrumpelever oplever ingen symptomer i de tidlige stadier af sygdommen, fordi små mængder af skrumpelever ikke i væsentlig grad påvirker leverfunktionen. Når symptomerne på skrumpelever udvikle sig, kan de omfatter:... Læs mere om skrumpelever symptomer

ÅRSAGER

Hvad er årsagen til skrumpelever?

Skrumpelever er forårsaget af en underliggende sygdom eller sygdom, der resulterer i inflammation og dannelse af arvæv i leveren. Nogle typer af skrumpelever indledes med en sygdom kaldet steatohepatitis, der almindeligvis omtales som en fedtlever, der er en ophobning af fedtceller og udvidelsen af ​​leveren. Hvis årsagen til fedtlever ikke er rettet til, kan det i sidste ende føre til permanent ardannelse (fibrose) i levervæv. Venstre ubehandlet, ardannelse skrider frem, og erstatter sundt væv. Scarred levervæv kan ikke fungere normalt, og kan i sidste ende føre til leversvigt.... Læs mere om skrumpelever årsager

Flere artikler